Khamis, 11 Ogos 2016

Bukit sapu tangan...

Bukit sapu tgn, bukit cerakah shah alam...

Ntah knp aku tgk gmbr ni, terus teringat harapan y dah musnah...
sama mcm relationship aku dan dia...yang mmg xkan kesampaian...

ini kisah aku dan dia...

Actually citer ni da lm....
Tahun 2012....
Sbnrnya keinginan nk tawan bukit sapu tgn ni 
mmg related dgn kisah aku dan dia....
Sama jln cerita....

First time date...
Kami p sini taman pertanian shah alam...atau Bukit cerakah..
Sambil2 keluarkan peluh...
ktrg jalan bukit cerakah ikut laluan B
laluan yang mencabar...
sebab banyak bukit yang kena daki...
x lama lepas tu nmpak signboard arah ke bukit sapu tgn...
kami pun konon2 mencabar diri...
jom kita naik ke atas...
tanpa fikir halangan atau liku2 yang bakal kami tempuh.....
aku pun tanpa fikir panjang setuju je...
sambil jln tu sembang2 dgn dia...
jalan yang pada awalnya landai....
bertar dan tidak sempit....
makin lama masuk ke dalam makin hilang jln bertar...
yang ada cuma batu kerikil...
dan makin sunyi...hanya bunyi ungas2 rimba je...
dan kitorang langsung tak terserempak dgn sape2...
malah makin tinggi bukit y ada depan mata....
berteka-teki jgk dlm hati...
bila nak sampai...
kitorang senyap je...
dlm hati dah rasa cuak dan takut...

satu2 bukit aku dgn dia berjaya harungi....
bila dah berjaya panjat bukit y curam 35 darjah...
sampai kat atas aku terduduk...
sbb kaki dah kejang....dan kaki aku tergeliat sikit...
aku rs nak give up...
lagi2 bila aku dongak kepala...
bukit depan aku lagi curam...45 darjah...
aku diam, muka pucat...
mata aku dah tgk kiri kanan....rs x sedap hati pun ada...
aku mcm diperhatikan dari celah2 daun dlm hutan tu...

lastly dia decide....
x bole teruskan....kena patah balik....
lagi satu sbb dia perasan aku dah lain mcm...
dia balut tgn aku guna tuala...
dlm x sedar dia tarik tgn aku...
sbb aku jadi panik kat situ....xleh gerak...x bersuara
dia cuma pesan...ikut je dia...jgn tgk kiri kanan...
baca ayat kursi dan 3 qul...
bapa kali jgk aku hampir jatuh...
kaki aku rs sakit sgt..

Dalam 30 minit tgn aku dia tarik...aku dah nmpk jln masuk td...
ibarat cahaya di hujung jalan....
perlahan2 langkah kitorang slow balik...
tarik nafas lega...

4 tahun da peristiwa ni...
Dan kisah aku dgn dia mcm tula....
aku tau benda depan mata tu penuh jln berliku...
tanpa tahu apa yang bakal aku tempuhi...
tapi aku nak jgk...
tapi separuh jalan aku sedar.... give up...
aku x sanggup nak harungi nak daki lagi tinggi...
sedangkan dlm pendakian ni pun aku dah hampir tercedera...
dan dia jgk yang decide utk patah balik
utk elakkan aku dr dapat kecederaan lagi teruk...

heh akhirnya kau sedar....
mustahil kau nak sampai ke puncak bukit sapu tgn tu dgn dia....
yeah itulah gambaran hubungan aku dgn dia masa tu....
hubungan yang mustahil utk kami.......

and akhir2 hubungan aku dgn dia...
satu pesanan yang aku igt sampai skrg....

carikla seseorang yang boleh layan moody awk...
yang boleh bahagiakan awk....yang boleh gembirakan awk...
yang sentiasa ada disisi awk....
saya doakan, saya inginkan, saya harap sgt....
Nurul bahagia....



1 ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...