Isnin, 19 Oktober 2015

Hidup, Cinta dan Takdir...



Knp perlu muncul depan saya….
Saya x boleh nak berdepan dgn awak…
Punya payah sy tahan hati…
Punya payah sy balut luka…
Punya susah sy nak bangkit semula…
Tapi bila awak muncul depan mata sy…
Semangat y sy bina, kekuatan y sy kumpul musnah gitu je….
2 tahun aku yakin xkan jumpa dia lg…tp…
betul la s.alam ni x besar pun…
pusing2 akan terserempak jgk…
aku harap sgt..walaupun kau nmpk aku..cubalah pura2 tak nmpk….
Aku akan pura2 tak kenal awk lg…

Macam games hides and seek smlm…
Sungguh2 sy elak utk bertembung dgn awak…
Tgh elok sy belek2 barang…
Tb2 awak sengaja berdiri berhampiran sy….
Mmg saya panic…terus sy buat u-turn…
Awk igt sy akan say hi kt awk ke??
Knp perlu tunjuk kebahagian awk depan sy…
Sy mcm diketawakan dr jauh….

Akibatnya pd aku….
Sakit perut sampai ke hati…
Lelap mata nmpk bayangan dia….
Pusing kanan pejam mata nmpk dia…
Bangun pg basuh muka nmpk lagi…
Sampai jadi mata panda pg isnin ni…

Orang ckp…..
Ko gila ke x move on…
dia bahagia dgn keluarga dia…
Why ko nak jatuh terduduk kat sini
Menangis utk org y x mungkin jd hak ko…
tolong bangkit..hadap realiti...

Bukan....aku tau aku kena move on…
Tapi hati ni aku x boleh nak tipu…
Dalam senyum aku, dalam happy2 aku…
Parut tu masih ada…
Pura2 tabah…mustahil bg aku…


“Masa adalah ubat paling ampuh, angkat tgn dan doa…y penting redho”
 -Dr.Fadzilah Kamsah-



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...