Sabtu, 27 Disember 2014

December.... Biarkan berlalu...

Alhamdulillah...masih diberi peluang hdp..maka bertambahlah usia...
apa ada pada usia... 
Usia hanya angka y membezakan pengalaman hdp seseorg...

Tahun ni birthday mcm havoc sikit.. Katil y aku guna owner amik mlm birthday aku..
renew lesen kt jpj sbb pos office system down dr hari rabu..berpusing2 lbh tiga kali 
cari jpj padang jawa...nak parking pun berpusing dua kali...dah amik tiket 
dpt turn y ke 135.. Half day duk kat jpj... Dtg pkul 10 keluar pukul 12.30...

Dan y x disangka boleh tukar battery jam pada tarikh ni jgk... 
Jam kesayangan y dah setahun abis battery..langsung aku pandang sepi...
langsung x terpikir....jam hadiah birthday...

Mungkin sbb ni jgk aku ssh nk move on.......dua tahun dah awak....
senyap tanpa jawapan.....kita pakat lenyapkan tanpa suara...
tanpa keputusan....tanpa ada harapan....
biarkan tanda soal itu disitu.........
pandai2 lah buat kesimpulan....biarkan aku........


ye...restu ibubapa itu mesti ada dlm setiap perhubungan...
tanpanya...................



Khamis, 18 Disember 2014

Family Trip

Assalamualaikum...

minggu yang busy...
curik masa sat nak update blog...
after holiday minggu ni sgt lah busy...
hari tu holiday time cuti sultan selangor birthday..selangor je..
hehe...kami p family trip ke Pangkor...
Best kot sbb ni first time aku p pulau...
kesian kan...
umur dah nk dekat 27 br rs p pulau...

kami p 2 kereta...
perjalanan dlm 2 jam stgh..
parking kereta kat jeti lumut...
selalu kami p teluk batik je..
tp kali ni saje mkn angin release tension..
p jauh sikit...
Pulau Pangkor..

Naik bot dlm 30 minit sampai la pulau pangkor...
terus amik teksi pangkor tambang 20 rggt..
ktrg stay kat Nipah Bay Villa...
ktrg amik pakej...
pakej termasuk bilik, sarapan pagi, island tour, island hopping..

sampai dlm pukul 12.30 kami check in bilik...
dlm pukul 3 ktrg p island hopping..
terus p snorkeling
tp time tu ramai org tgh wat snorkeling,jd x buat
terus p pulau giam...
airnya cantik, jernih...SubhanaAllah...
mandi la puas2...nak balik ktrg just tepon org bot tu..
dlm 6.30 ktrg baru naik...

Esoknya lepas sarapan p mandi pantai lagi..
check out pukul 12 tghhri...
then pusing pulau...
singgah kilang ikan bilis, sotong kering..semua tu la..
pastu singgah muzium pangkor,
kota belanda..
ada satu tempat ktrg x turun..
yang mcm tokong cina..

teksi pangkor hantar terus ke jeti...
ms tu dlm pukul 3 ptg...
punya ramai org beratur nk naik bot...
panjangnya sampai ktrg trip y kedua br bole naik..
dah masuk bot tidur terus...penat kot...

dlm setengah jam sampai la ke jeti lumut...
alhamdulillah...
parking kereta selama 2 hari satu mlm RM18.00
Dlm kereta qaim terus pengsan
sambil pegang keropok...
hehe penat sgt..
apapun trip kali ni best...
Enjoy...

Bajet..
Nipah Bay Villa
Pakej RM 1,280.00
          1 Deluxe room
          1 Family room
          1 standard room
          Island Hopping
          Island Tour
          Teksi hantar ke jeti

Teksi hantar ke chalet RM 20.00

Tiket bot p pulau pangkor pergi balik.
RM 10.00 dewasa
RM5.00 kanak2.. rsnya bwh 4tahun kot free..

Parking kereta kat jeti lumut
RM0.60 sejam

Pergi 10 orang termasuk 2 bdk kecik..
tapi kalau nak santai2 xyah amik pakej...
mmg best..maybe akan pergi lagi...
Wassalam

p/s...gambar malas nk masukkan...
ihsan google je la...


gambar ihsan google image...Pulau Giam












Selasa, 2 Disember 2014

Sakit hati…



Gara2 terima msj br tadi…
Terus menggelegak sgt hati ni dgn rasa marah…
Rasa ringan je mulut sebut perkataan y kurang elok di dengar…
Ye aku bukan mcm ni…
Tapi aku jgk ada limit…

X puas2 ganggu hidup aku….
Menyesal sungguh jumpa org mcm ni…
Mmg aku terhutang budi…
Aku marah ni bukan sbb apa…
Aku dah tolak secara baik…
Cakap elok2…
Dah aku tolak secara baik….
Terus serang aku…
Ckp aku x kenang budi…
Ibarat melepaskan kera yang tersepit…
Hilang respek pada aku…
Muka cantik hati busuk...
Yang paling aku sakit hati…
“tdk akan cium bau syurga org yang dlm hatinya
ada sombong walau sebesar zarah”

woi aku sombong pd ko ada sebab....
dr gangguan2 yang x pekdah dlm hdp aku…
budi ko hanya tlg aku ms aku dlm kesusahan tu je kot..
ko igt budi tu kena balas dgn terima ko sbg suami ke??
Aku lagi hilang respek pd ko...
Dah tu ko tolong pasal apa!!
Nampak sgt x ikhlas…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...