Rabu, 12 Mac 2014

Kereta dan perempuan

ni time br keluar bengkel..sbb kes org hentam dr belakang

Bismillah
sebut pasal kereta dan pemandu kereta tersebut seorang perempuan mesti lelaki akan pandang sebelah mata kan... kalau depan kita tu kereta terkedek2 dah potong mesti dlm hati huh perempuan...
tak bagi signal..huh perempuan... bawak slow..huh perempuan.. jap2...sepanjang aku bwk kereta byk jgk yang aku jumpa lelaki mcm ni..tp x semua la... mcm kena buli pulak perempuan ni....mmg x dinafikan 
kebanyakan perempuan slow sikit bwk kereta...xnak mengalah...aku ckp berdasarkan pengalaman... aku juga seorang pemandu...sebagai pemandu yang berhemah..hehe...tp sakit hati kalau tgh 
bwk kereta di lorong laju depan kita ada la satu kereta bwk slow..
dah tau slow duduk la line kiri... 
lagi2 kalau dia pakai kete mahal..xnak mengalah dgn kete 
aku yang hanya keluaran proton.. 
dah kita bg signal nak duk line kiri, tb2 dia pecut...huh sabar sungguh... pastu x lama lepas tu slow balik..
.. tp aku igt pesan abg2 aku..."kamu perempuan..jgn biasa main cucuk2...apa2 bole jadi"...so banyakkan istigfar ye kawan2... rumah x lari kemana.. insyaAllah pandu perlahan jiwa selamat... pemanduan 
aku banyak dipengaruhi oleh cara abg2 aku memandu...tgk la adik sapa...hehe.
.tp aku masih sayang 
nyawa tau...so jgn memandu 
ikut mood anda...peringatan utk diri sendiri jgk..
tp bila sebut pasal enjin ke...tayar pancit ke..aku surrender...hehe..
nak dijadikan cerita tayar kereta aku pancit dlm perjalanan nak balik kg... 
punyalah lama tunggu abg dtg...last2 ckp dlm hati..aku bole jgk..so bukak bonet...
nak keluarkan tayar..ttb terpandang org kedai tepi jln tu..
dan mulut aku dgn ringannya...boleh tolong tak? aku mengaku aku mengalah sebelum mencuba...
tp lastly kena hantar kedai jgk...sbb tyr tu xleh tanggal...
 tgk..4 org lelaki cb utk menarik keluar tayar tu pun gagal apatah aku seorang perempuan... 
hantar kedai dia just pasang tubeless je..
yang kelakarnya aku beriya ty abg..tu je ke long..mcm tu je?..mati2 igt kena ganti satu tayar...
kesimpulannya..walau anda seorang perempuan mesti tau sikit2 bab kereta...
xdela senang kena tipu sbb perempuan ni hy tau bwk je kereta tu...mcm aku ^_* 
sekian


2 ulasan:

  1. ak tau camne nak tukar tayar. tapi xde tenaga. hukhuk!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku bajet tau..haha..tp mmg tayar saga ssh tanggal..ada rezeki tukar sportrim..hehe

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...