Isnin, 16 Januari 2017

Inai merah

Bismillah...


Hari masa nikah, inai cek merah sgt...
nah ramai betul duk ty aku pakai inai apa...
brand apa, beli kat mana...
alhamdulillah inai tu jadi kaler merah cantik...
padahal sebelum tu disaster kot...

ha..nak citer disebalik inai merah mak ngah tu...
sehari sebelum nikah, banyak kerja nak kena settle...
sampai kakak2 tanya bila nak pakai inai...
makcik pun tanya, tak pakai inai ke...
dah siap semua kerja, sampai dkt pukul 12 lebih...
p kat kakak, kak pakaikan inai...
time tu dah pukul 1...haha
aku pun tadah tgn, sambil mata dah layu nih...
inai tu brand suzana warna purple...
sbb tgk imani pakai slom ni...cantik kaler dia...
slom tu soletip jari dulu...
tang ni pun aku dah mula menguap...
so kak aku pun pakaikan... 
ok settle jari kanan...p jari kiri...

aku y hampir terpejam..terus bangun belek jari kanan
buat muka pelik..kak asal inai kaler itam nih...
ah sudah...
ke mata aku rabun atau cahaya lampu x cukup terang atau aku mamai...
kak aku pun cepat2 basuh jari kanan aku...
nah amik kau...itam bontot kuali....
cerah terus biji mata....
aku apa lagi....apa ni kak....huarghhh...

kak aku sorang lagi cepat2 suh amik berus pinggan dgn sabun pinggan...
air mata dah mengalir dah...
siap ungkit lagi...time akk2 dulu kahwin, elok je aku pakaikan inai...
siap oren2 jari aku...
time aku, awat itam....
diorang boleh gelak2 lagi...sbb jari aku jadi itam..
tak pernah dibuat orang...pengantin pakai inai hitam
hahaha...lawak pun ada...

 start la kak aku y sorang lagi p sental jari aku...
rasa macam p spa manicure pedicure je...
tapi ko bayangkan pakai berus pinggan y kasar tu....
hahaha...

tapi alhamdulillah hasilnya merah cantik kan...
terima kasih byk2 kat dua orang kakak aku
yang tolong pakaikan dan y tolong ilangkan itam tu...
siap pakai inai pun dlm pukul 2...
jap, adik aku pun ada masa kejadian nih..
ingatkan dia nak tolong...tapi dia bedengkur dulu...cet..

kla wassalam


nota kaki : orang kata esok nak nikah takleh nak lelap...ceh aku elok je bedengkur...hahaha

 

1 ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...