Khamis, 11 Ogos 2016

Bukit sapu tangan...

Bukit sapu tgn, bukit cerakah shah alam...

Ntah knp aku tgk gmbr ni, terus teringat harapan y dah musnah...
sama mcm relationship aku dan dia...yang mmg xkan kesampaian...

ini kisah aku dan dia...

Actually citer ni da lm....
Tahun 2012....
Sbnrnya keinginan nk tawan bukit sapu tgn ni 
mmg related dgn kisah aku dan dia....
Sama jln cerita....

First time date...
Kami p sini taman pertanian shah alam...atau Bukit cerakah..
Sambil2 keluarkan peluh...
ktrg jalan bukit cerakah ikut laluan B
laluan yang mencabar...
sebab banyak bukit yang kena daki...
x lama lepas tu nmpak signboard arah ke bukit sapu tgn...
kami pun konon2 mencabar diri...
jom kita naik ke atas...
tanpa fikir halangan atau liku2 yang bakal kami tempuh.....
aku pun tanpa fikir panjang setuju je...

Isnin, 1 Ogos 2016

Raya kan sebulan...

Assalamualaikum...

Semalam 26 syawal 1437 ada org dtg raya mengejut...
tup2 dah on-d-way...
haish suka wat perangai mcm eric leong kan...
suprise!!
nasib baik jauh lagi suprise tu...

dah la sorang2 kat rumah...
masak ler sekejap...
ingat nak masak 2 jenis lauk...
lauk org banjar - sasangan
satu lagi ayam masak dendeng...
sekali kau, perut sakit pulak..
sampai nak pitam2 kat dapur...
last2 satu lauk je...
kwnnya tempe goreng n sayur campur...
aku rasa aku fail masak hari tu...
try rasa tapi lidah xleh rasa...
nasib orang tu ckp sedap...kihkihkih
so aku mmg ada bakat memasak....hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...