Isnin, 25 April 2016

Hannah Imani demam..

Demam cacar air / chicken pox..

Smlm hari ahad p rumah kakak.
lawat hannah imani demam chiken pox...
kesian dia satu badan penuh...
makin kurus anak buah aku sorang ni...

sampai2 rumah akk satu family, mak ngan acu xde..
keluar tgk rumah baru..
tunggu la dlm kereta dlm stgh jam..
sempat la pam belon panjang tu...
saja beli sticker ngan belon tuk dia...

bila akk sampai hannah mula2 xmau salam
tgk kt tgn aku ada belon, laju je dia salam...
taktik tu...haha

Rabu, 13 April 2016

Perap ayam simple

Perap ayam versi paling simple...

Assalamualaikum...
nak share resepi paling simple ni...

3 ketul paha ayam
sos tiram
madu
bawang putih *
halia *
lada hitam *
yang bertanda * tumbuk atau blend kering...
garam
gula
perap..lagi lama lagi sedap..
y ni aku perap x lama..dlm setengah jam..

Bahan2 semua tu aku agak2 je..
jgn lupa kelar2 ayam tu bg perapan serap n mudah masak..
masak guna periuk ajaib dlm 20 minit...
siap...
ms nk hidang Abg aku ckp dia mkn kemudian..
ttb tgk ada ayam ni terus amik pinggan...haha...
korang boleh la try kalau rajin...
k selamat mencuba...
wassalam

Selasa, 12 April 2016

Panas dunia...




Panas dunia

Sekarang ni Malaysia tgh mengalami musim panas…
Rata2 tempat kurang hujan…
Ada hikmahnya…
Kalau kt kg lagi terasa bahang…
Pagi pukul 10 da rs terik matahari…
Lagi2 masuk tghhri ke petang…
Macam kena panggang…
Mandi dua tiga kali…
Kurangkan buat kerja luar…
Sawah pun kering…
Mmg ujian utk petani kt kg…

Masa tghhri berkipas pun rs panas…
Sbb udara kering…
Aku siap sedia penyembur air kt tepi…
Basahkan tuala..dlm 5 minit kering balik…
Dah pulak kat kg mmg xde aircond…
Pekena buah tembikai sejuk2 ni fuhh nikmat…

Selasa, 5 April 2016

Braces

Bismillah...

01 April 2016
Tarikh ni genap setahun pakai braces...
genap jgk setahun GST...
Happy birthday GST...haha

camne ttb nak wat braces kan...
sbb pengalaman aku dr sek asik kena ejek je...
tapi sabar je la kan...
satu lagi sbb nk betulkan susunan gg..
ni bukan kes nak ubah ciptaan ok...
sbb gg aku dulu terlajak kedepan..huhu
mak pun dah banyak kali suh wat braces....

braces ada jenis2 dia...
> Traditional Braces / Conventional
> Damon Braces / self ligating braces
> Clear..

kalau ikutkan banyak lagi jenis2 dia...
tapi ni je yang aku tau..
aku pasang damon braces
harga mahal sikit la dr conventional..
sbb aku x suka kaler2..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...