Isnin, 21 Disember 2015

Teluk Senangin, Perak



Bismillah...

Alhamdulillah,
cuti birthday sultan selangor kali ni kami
p telok senangin, perak...
Perak agaiinnn...11 dan 12 december 2015. 2H1M je...
In sya Allah next time kita p jauh sikit...

Bertolak dr kg pg pukul 10...p 6 biji kereta...
kali ni satu family Hj abd karim p...
cuma adik sorg x p sebab dia keje kl...
kl x cuti...kihkihkih

mula2 terpisah 3 biji kereta kt depan dulu..
tertinggal 3 biji kereta kt blkg...
tunggu la kat tepi jln berdepan sawah pd...
dlm setengah jam kami p konvoi 6 kereta...
alhamdulillah sampai dlm pukul 2.05 ptg

check in bilik...
trip kali ni nk cakap....
chalet x best...serius...nangis dlm hati...
mmg x tempah lagi la kt sini...
kotor dan dia x kemas langsung...
toilet pun rosak...
lalat punya banyak...

yang cuma best kali ni sbb mandi pantai je...
pantai landai...
main air sampai ke tengah paras bahu je...
hujan renyai pun kitorang still duk berendam...
ombak pun best...
yang kelakarnya area situ family kitrg je..
abg2 aku mmg pandai berenang...
yela kecik2 kan selalu berkubang kt parit...
confirm la hebat...
sekali je aku kena telan ombak....
tertelan air pantai sakit kot tekak...
kalau air masuk telinga....
caranya celup jari kat air bersih...
setitik air camtu masukkan kat telinga...
lepas dgr bunyi meletus pusing kepala...
insyaAllah keluar air tu...
buat sampai rs elok....hehe

mlm2 family chalet depan wat karoake
sampai tgh malam...
nak tidur pun x selesa sbb tepi pantai...
asik terjaga sbb dgr ombak makin dekat...
takut Allah turun bala je...
serius mmg takut...
dalam lalai, leka kita..ttb je air naik camne...
Tp ttdo jgk jaga dlm pukul 5 lbh...
mak ajak solat subuh jemaah kat pangkin...

Ya Allah, tenangnya pg tu....
sejuk, deruan ombak x seganas mlm td...
bintang penuh kat langit...
lepas tu jln2 tepi pantai...
kabus tebal di balik bukit...

lepas sarapan mandi pantai lg....
kakak dua org sampai pandai berenang...
then naik pukul 10....
satu je aku ni, alhamdulillah
kulit memang x sunburn....
tp awal2 pg mak suh apply sunblock...
hoooray!!!

then check out pukul 11.30...
start kereta singgah lumut....
sampai kg pukul 5.30
lepas isya' aku terus pengsan.....





Ahad, 20 Disember 2015

Hobi yang pudar…



satu kotak komik...ada satu kotak lagi..ni hobi dr zaman study...


Bismillah…
Korang pernah tak ada satu hobi…
Tp hobi tu perlahan2 hilang dek masa…
Seiring peningkatan umur…
Hobi aku dulu banyak…
Antaranya main badminton,
Berbasikal,
Panjat pokok,
Tulis cerpen…
Tangkap gambar….
kumpul buku...
Membaca…

Nah banyak betul hobi…
Berbasikal dah bukan hobi sbb basikal pun xde…
Panjat pokok dah kena larang…
Sbb tukar title dr budak2 ke remaja ke dewasa…

Tulis cerpen nih hobi yang makin pudar dek zaman
Dulu siap ada buku tulis cerpen…
Tulis cerpen kena imaginasi tinggi…
Ada satu cerpen kitorang tulis pasal masa depan..
Yang kelakar masa depan tu tahun sekarang 2015…
Tapi tgk la apa pun xde seperti yang kita imaginkan..
Heh impian tu ttp ada..
Siap nm aurora lagi…
Punya gigih cari nama2 saintifik tuk bagi nama pada watak…
Kakak sampai menang pertandingan menulis cerpen…
 Awal2 blog pun ada tulis cerpen…
Tapi tergantung…terhenti takat tu je..

Tangkap gambar…
Hmm yang ni kejap ada kejap xde…
Hehe…
Orang kata dimana ada kemahuan disitu ada jalan
Tapi kalau malas apa pun x jadi kan
Kamera xde…kalau ada insyaAllah ada koleksinya…

kumpul buku...
still on going...
apa2 yang menarik perhatian...
bila kumpul buku pasti seiring dengan tabiat membaca kan...

Membaca pulak….
Ini bukan hobi tapi kena jadikan tabiat…
Membaca amalan mulia…
Bacalah walaupun sekeping flyers…
Tu je la kali ni…
Wassalam…

Selasa, 15 Disember 2015

Jawapan or jawaban??

Bismillah 

I know they're someone who's waiting my answer...
And ada kakak ni duk ty..
Nk wat jd sedara...
Tp sampai la ni dok diam ja...sabaq...
org kata kalau
ada jodoh x kemana...
tp duk biaq org tertunggu x baguih gak na...haish...
istiharah dah buat...
nak tunggu pa lagi...
gangguan pun ttb ja muncul balik..
payah na terima je la..ye dok...
dok tunggu2...
Nak tunggu ape lagi kan..
tu dah ada org nak, terima je la...
mmg perasaan xleh paksa...
tp org ckp bercinta lepas nikah lg manis mengalahkan gula...
perasaan tu leh pupuk kan...errr...
Senanye xtau nk habaq mcmmn...
Tu y tulih kt sini..
Ish malu aih.....
Bila nak mai?


Nota kaki: size kasut berapa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...