Isnin, 19 Oktober 2015

Hidup, Cinta dan Takdir...



Knp perlu muncul depan saya….
Saya x boleh nak berdepan dgn awak…
Punya payah sy tahan hati…
Punya payah sy balut luka…
Punya susah sy nak bangkit semula…
Tapi bila awak muncul depan mata sy…
Semangat y sy bina, kekuatan y sy kumpul musnah gitu je….
2 tahun aku yakin xkan jumpa dia lg…tp…
betul la s.alam ni x besar pun…
pusing2 akan terserempak jgk…
aku harap sgt..walaupun kau nmpk aku..cubalah pura2 tak nmpk….
Aku akan pura2 tak kenal awk lg…

Macam games hides and seek smlm…
Sungguh2 sy elak utk bertembung dgn awak…
Tgh elok sy belek2 barang…
Tb2 awak sengaja berdiri berhampiran sy….
Mmg saya panic…terus sy buat u-turn…
Awk igt sy akan say hi kt awk ke??
Knp perlu tunjuk kebahagian awk depan sy…
Sy mcm diketawakan dr jauh….

Akibatnya pd aku….
Sakit perut sampai ke hati…
Lelap mata nmpk bayangan dia….
Pusing kanan pejam mata nmpk dia…
Bangun pg basuh muka nmpk lagi…
Sampai jadi mata panda pg isnin ni…

Orang ckp…..
Ko gila ke x move on…
dia bahagia dgn keluarga dia…
Why ko nak jatuh terduduk kat sini
Menangis utk org y x mungkin jd hak ko…
tolong bangkit..hadap realiti...

Bukan....aku tau aku kena move on…
Tapi hati ni aku x boleh nak tipu…
Dalam senyum aku, dalam happy2 aku…
Parut tu masih ada…
Pura2 tabah…mustahil bg aku…


“Masa adalah ubat paling ampuh, angkat tgn dan doa…y penting redho”
 -Dr.Fadzilah Kamsah-



Selasa, 13 Oktober 2015

My Sunflower

Tb2 mlm ni x dpt nak lelap mata....
Apa y
cuba aku fikir pun x dpt nak dirungkaikan dgn kata2..... 
Biarlah terpendam di situ....
Bukan x pernah rasa dikecewakan dan kecewakan org...byk kali...
Pengalaman lalu buat hati rs serik...
Malas nak layan....
Kalau nak boleh stay,
kalau xnak you can leave...
Mcm senang je ckp…
tapi susah nk buat....
Biarlah.... Lupakan...

Nak cerita benda lain...
Belek2 album dlm instagram... 
Awal2 buat insta...
Terjumpa bunga ni...
Pemberian dr sidia....
First time dia proposed... 
Aku terima dgn hati gembira...
Bunganya kembang mekar....
Cerah warnanya menarik perhatian kumbang... 
Tp bunga tu x tahan lama macamla kisah kita....
Cukup la bunga tu disorok dr matahari...
Tanpa air...
Mati sendiri....
Macam tu la kita....



Isnin, 12 Oktober 2015

People



Ada dua jenis perangai manusia kat dunia ni yang boleh bikin marah…

Antaranya tak reply msj…

Satu pesen ni alasan sibuk..banyak kerja…
msj sepi takde jawapan…tunggu reply msh tu berjam2 sampai abis 
battery sbb main game…dah tu pulak ckp kita x paham dia…
macammn nk phm, cubala ckp awal2 hari ni sy ada kerja luar, 
ptg ni main bola..tghhri ada assgmnt…
Ini msj dua hari lepas br reply hari ni…
Kes mcm ni kalau nk mintak tolong urgent mmg susah la jwbnya….
pastu bila kita start msj dia tp kita sambil2 tgh buat something, 
then dia boleh ckp sorry sy mengganggu awk kan, awk buatla kerja…
Haish mmg tambah benggang kot….sape yang ganggu sape kan
Mcm kita lak terhegeh2 nak kat dia….
Sampai malas dah nk msj…lantak p la…
Hidup ni roda, awak akan rasa apa y saya rasa skrg ni…

Satu jenis lagi, dia mmg sibuk, tp msj ttp akan dijawap, 
sorry sy tgh buat kerja sekarang….Msj nnt ye…
pastu esok pg2 dia akan reply sorry mlm td sy bz sikit…
minggu ni nak kena audit..…so mmg kita paham la kan…..
tak2…yang dia ni kawan rapat yang special..ada dlm kenangan aku…

Hmm kadang2 terfikir gak…aku ni perangai bdk2 sgt ke…
I’m not attention seekers… but please appreciate when I’m still here…

K bye…


  

Jumaat, 9 Oktober 2015

Waktu


Saudariku…

Ambillah waktu untuk berfikir…
Itu adalah sumber kekuatan..

Ambillah waktu untuk berdoa,
Itu adalah sumber ketenangan..

Ambillah waktu untuk belajar,
Itu adalah sumber kebijaksanaan,

Ambillah waktu untuk berehat,
Itu adalah sumber kesegaran..

Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai,
Itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.

Ambillah waktu untuk beramal,
Itu adalah kunci menuju syurga..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...