Selasa, 14 April 2015

Melupakan seseorang




1 –  Barang2 pemberian dia xyah simpan, sedekahkan atau bagi la kat sape2..lagi sadis p buang je..

2 -  jgn p tempat yang biasa korang date dulu…jalan y korang selalu lalu kalau boleh elak je dari korang terimbau2..

3 – no hp dia, no tel rumah buang je, x yah simpan…nt gatal je tgn korang nk whatsapp la msj la…

4 -  FB ke instagram ke remove je dia dr friendlist…kalau x mesti terpampang je kat wall kita kalau tetiba sidia update benda baru, lepas tu gatal la tgn ko klik tgk, pastu merana sendiri…

5- Lagu2 jiwang xyah la layan, nanti dok terbawak2 kekecewaan tu kedalam mimpi…

6 – Cipta kebahagian sendiri, cari hobi baru, alih perhatian pada benda y boleh hilangkan ingatan kita pada dia…

7 – Last kembalilah kepada Allah…time bercinta dulu selalu lupakan Allah, time dah kecewa ni la ngadu la puas2 kat Allah, xkan la time kecewa pun nak lupakan Allah jgk..Quran bykkan baca...


* tapi aku ni dari no.1 sampai no 5 tu aku x wat…pandai ckp kan tapi x buat… hati kental beb…padan muka aku…kahkahkah


Jumaat, 10 April 2015

You Don't Know - Westlife



"You Don't Know"

[Bryan:]
Oh yeah yeah
Yeah yeah yeah
Nobody knows me
Yet everyone knows my name
Some people judge me
Not knowing that I'm the same
Thanks for the offer
But I keep my old
friends always
But then I get lonely
Counting the endless days
Are you here for me at all?
Do you care for me at all?
Well, this time now I
know I ain't standing alone no more
Cos all I want is love
Someone who can share the pain I feel
And the eyes that stare
Won't stare at me no more
Cos all I need is time
Time for me to open up and show
The person I am
The person you think you know
You don't know
You don't know

[Mark:]
Some heartfelt emotion
Creeping from deep inside
Cause being this person
Is all I've got left to hide
Were you here from me at all?
Did you care for me at all?
Last time I was told
I ain't standing alone no more
All I need is love
Someone who can share the pain I feel
And the eyes that stare
Won't stare at me no more
And all I need is time
Time for me to open up and show
The person I am
The person you don't know
You don't know
You don't know

Its Friday

Ihsan GOOGLE - Nankai Love


Assalamualaikum..

Kenapa tiba2 hari ni macam perasaan sedih dtg...
rasa nak menjerit, rasa nak nangis...
kenapa erk...kenapa???

Bbrp hari da decide, mlm ni x pergi kelas
ptg terus pecut balik kg..
dlm seminggu ni byk betul bermain dgn emosi...
pasal hati perasaan y kena reject berkali2...(tp xpnh serik)...
pasal bdk rumah main letak je barang x kemas...(tmpt solat tu-igt stor ke hape)
pasal budak bilik depan alihkan almari tp tuan rumah x bg..
(tb2 mengaku tuan rumah)
pasal interview..(pikir byk kali x dpt pun xpe)
pasal new systems kat opis..(GST punya pasal)
arhghh semuanya pasal tu pasal ni....
rs macam Ya Allah....
kuatkan lah hati aku...tabahkan lah jiwa...

so mmg amik satu2 utk settle...
hati dan perasaan tu buang la jauh2...
jgn berharap pada yang x sudi...tampar diri sendiri k..
letak barang x pandai kemas tarik nafas kemas diam2...
tmpt solat jgn usik...itu prinsip...situ bukan stor...
alihkan almari pulak bukannya "tuan rumah" tu duduk bilik tu..
lgpun ktrg x jual la meja solek tu..just alihkan bagi ruang dlm bilik..
ciss boleh perang besar pasal ni.....cubala berkompromi...
lantak biar je situ...aku y suh alihkan...nmpk keras kepala tp ada sbb..
interview pulak sanggup ke nak korbankan hari sabtu...wahhh x sanggup..
x dapat pun xpe...lagipun lady bosss...ohhhh
new systems hmmm kena pikir...

Astagfirullah...
salam jumaat..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...