Rabu, 26 November 2014

Short trip i-city

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ

Smlm ttb kakak ku telefon ajak p i-city...
wah rezeki jgn ditolak..lagi2 orang nak belanja kan...
sbb abg ipar ada keje, so dia dropkan akk n ank2 buah
kat hotel dlm i-city tu..

lepas habis keje terus drive p i-city..singgah rumah dulu, tukar beg
x jauh mana pun rumah dgn i-city
jumpa la ank buah aku Qaim dan Syadiq nih happy sungguh
lagi2 Qaim...sbb aku makcik paling rapat kot dgn dia..haha

First kami masuk rumah salji...tiket sebelum pukul 6 murah sikit
dewasa RM25, kanak2 RM 20...pastu dlm tu dia bg jaket
tapi kasut, earmuff ke, sarung tgn ke, kena sewa
so kami sewa dua kasut je. sepasang RM10.
dah la aku dpt kasut but kale kuning...serupa phua chu kang betul
dgn baju kurung...tapi pedulik hape..haha
mula2 masuk x rasa sejuk sgt..lama2 dlm 10 minit dah rasa sgt sejuk...
ais mmg licin..bape kali syadiq ngan kakak aku jatuh..haha
best jgk la sampai Qaim x mau keluar...siap main bola dlm tu..
kitorang keluar sbb rs tgn ngan kaki mcm nk beku..
tapi bole masuk lagi kalu dah rs panas kt luar...
means selagi x keluar dr bangunan rumah salji tu korang boleh in and out .

lepas tu ktrg masuk ice age..ktrg masuk sbb tiket promosi
RM5 je sorang...tp x best sgt...xde apa yang menarik
ni depan ice age...Qaim Mahdi



















dah keluar tu kami p trick art museum..tiket RM10 sorang
best jgk sbb x ramai orang...boleh wat mcm2 aksi dkt gmbr 3D tu...
tapi bahagian bwh muzium ditutup pulak...

keluar muzium kami naik bilik sat..sbb dah masuk magrib
solat dulu then lapar pulak...p la melantak kat KFC
nasib x ramai orang lagi...

dah masing2 kenyang ktrg p masuk space mission
x tau la pulak brp fees dia...sbb kakak ku y byr...hikhik
Qaim excited nak tgk satr wars katanya...dah masuk xde pulak
star wars...yang ada transformers, alien vs predator tu..
tp sbb ada sound effect jd mcm kat angkasa...lagi satu laluan mcm kat dlm
kapal angkasa tu....pening weh..lampu dia duk gerak2...
last naik mcm keretapi tu, tembak yang kale merah
tp aku tembak mcm xde pape pun..asik x kena je
last but not least bergambar kat astronout..

dah pening dlm tu turun tangga terus ke House of Horror
memandangkan masing2 hati x kuat mana...x payah masuk...
abg ipar sampai p teman dia makan dulu
lepas abg ipar abis mkn ktrg naik ferris wheels...sorang RM10...
seronok sgt sampai kat atas sekali..tapi kakak aku ni gayat sikit
x berani pandang bawah...

dah turun abg ipar nak rehat masuk bilik...so kitrg teruskan misi..
naik pirates ship...nasib Qaim pas2 je tinggi 120cm
bdk bwh 120 cm xleh naik...bahaya..
ada la dlm 9 orang yang naik masa tu
aku rasa ktrg la penumpang paling sopan...sbb xde terjerit2 bagai...
yang kelakar Qaim, lepas pirates ship tu gerak
terus muka dia berubah...langsung x ckp pape...kecut perut dia
haha..dia jgk excited nak naik...
seronok jgk...mcm main buaian buai laju2 tinggi pohon atap...
dah turun Qaim marah mama dia...haha dia kata xnak
naik lagi pirates...

rs x puas lagi main..tp sbb dah letih...Qaim pun dah start meragam..
aku pun nak balik...p bayar parking kena RM13
ok la tu kot, sbb masuk pukul 5.30 keluar 10.30...sejam RM2...
Pape pun best dpt release tension...
bertambah best sbb org belanja....hahaha
thank you sister...lapp uu so much la...

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...