Rabu, 11 Jun 2014

Erat silaturrahim..makan2..

Hari sabtu mlm ahad minggu td kami adik beradik berkumpul buat makan-makan...semua ada...best...walaupun penat...
pg sabtu pakcik kami datang dr pahang...pakcik the only one yang seibu sebapa dgn arwah abah..
aku tenung lama wajah pakcik...curik2 tenung dr jauh...susuk tubuhnya...percakapannya...gelak tawanya...tangannya...dan rupa yang seiras dgn arwah abah.... aku jadi rindu.... rindu sgt pada abah.... pakcik duduk jauh kat pahang...jd kami x berapa rapat dgn dia...x lama lepas tu pakcik pun undur diri...nak p kenduri sedara kami....

Mlm kami bakar2...bakar ayam, ikan keli , mentarang dan otak2...rezeki paklong dan achik aku balik kg..jd paklong dan achik mkn sekali...x lupa wat tahlil untuk arwah abah ngan arwah nenek...

Aku tugas jg mentarang bakar...abg ipar, anak buah dan dua orang kakak x pernah makan mentarang...first time rasa terus nak lagi...hehehe...korang pernah rasa x?? sedap kot.... cengghini ha.. (thumbs up).. mentarang ni banyak kat area sekinchan... dijual di gerai2 tepi jalan area dr sekinchan ke sabak bernam.. harga ikut besar... selalu 1kg RM12 yang besar, RM10 sederhana, RM8 kecil.. berbaloi2...



* baru tau pernah keluar paper... gambar ihsan google.. lau nak tgk mentarang tu mcmmn p search google...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...