Isnin, 27 Januari 2014

Lagu fevret..

Knp ea..org y selalu dgr lagu mendayu dayu tu jiwang ke..y balada...sentimental.. Aku mmg suka dgr lagu.. Dan br tersedar kebanyakan lagu dlm simpanan aku semua lagu kecewa..putus cinta...lagu happy2 bole dikira...sbb byk kenangan dgn lagu2 tu..kena dgn hidup aku...
Antara lagu2 y fevret...y peliknya aku x pnh bosan ngan lagu ni....ulang 10 kali pun ok...
Tp of course la nk jiwa tenang bc quran...bukan dgr lagu... Hee...

Antara lagu fevret y dlm pendrive

si lepat pisang

Salam...
Smlm dgn ringan tulangnya aku bantu my roomates wat kuih..sbb dia ada pertandingan kt opis dan dia mintak tlg... Sejujurnya aku pun x berapa pandai nk wat kuih...tp sbb selalu tgk mak buat kan...bolehla lau setakat cekodok pisang tu...hehe..dia cadang nk wat lepat pisang... First segala bahan dia y prepare...
sy tlg lipat daun pisang tu je..then bila da siap kukus, lepat tu x jd..dia sgt frust..jam da pukul 10.40.
.pastu dia nk tukar plan b...aku da siap nk tdo tp memikirkan kekecewaan dia so aku bangun...
huda..kita xleh give up
..second try...kali ni aku y bancuh semua bahan...kul 11 kukus n dlm setengah 
jam siap...
hasilnya... Alhamdulillah.. 
Plan b dia rebus ubi n masak sambal...ttb cam sedap je sambal tu..
aku pun jom wat nasi lemak..haha...
Pg td pun aku jgk y tlg wat goreng pisang tu..
Aku ckp betulkan niat...buat ni bukan utk menang tp untuk sedekah bg org mkn..
..now waiting the results...



 

Selasa, 21 Januari 2014

Straightforward

Bismillah

Apa sbnrnya y nak di tulis pun x tau.....more than 5 times I'm doing the same thing...type - delete... What I'm thinking... i really don't understand my feeling ...why not u just saying it... straightforward you don't want to be my friend anymore..delete my number and forget me ..now i don't need you.. i found my happiness.. simple right?..but maybe sound cruel...it's my imagination only......
why must you keep silence and make me confused.. i can understand if you don't want to be my friend..i can make a distance between us and if you want, i don't contact you anymore....full stop...actually i can let it go if you straightforward...
i can accept what you want to say...trust me..

sad and regret...Sad-because you suddenly cut the connection without news..
regret-because i think i have a little bit feeling for you after you propose to me..(even though i know that time you are not serious)... .but when it become
one i don't feel anything...i just feel like I've lost my friend....

And another thing please understand..i contact you back because i borrowed you something...i just want to get it back..that's all...

Sorry tetiba ter speaking with broken english...


Selasa, 14 Januari 2014

Cameron..

Suatu ketika dahulu..2 tahun lepas kot...panjat cameron dgn rombongan sekolah rendah kakak... Best walaupun sekejap....tp x banyak tgkp gmbr sbb jg anak buah kecik y sgt excited..nak p lagi.tp x tau bila.....br jumpa gambar ni sbb godek laptop yang di tinggal kt umah abg....

anak buah sulung jd model x bertauliah

Bunga ros...cantik...SubhanaAllah

 
tak tau ni bunga apa... warna dia sgt cantik.. maha suci Allah

Isnin, 13 Januari 2014

Electric Shock

"Static electric" sparks can be irritating and their cause sometimes seems mysterious. Most people have encountered painful car-door sparks, as well as those wintertime sparks from doorknobs and large metal objects. What causes these? What can be done to stop them? 
copy n paste from

Shocks are usually only felt if your body is charged to over about 4000V, and you touch something conductive (like metals or water, or other people).  


Bismillah...

pernah dgr electric shock?.. sakit bila kena...orang y biasa kena ni bila electric dlm badan dia tinggi dia tak boleh sentuh benda metal...contoh tombol pintu.. filing cabinet.. troli.. paip kat sinki..ataupun bila sentuh orang lain...dan barang2 metal.. very sensitive... salah sorang y biasa kena electric shock ni adalah aku.... kadang2 bukan rajin sgt bwk sapu tgn tapi ada sbb knp selalu bring along sapu tgn tu...sbb utamanya sapu tgn tu buat lapik bila kena pgg benda metal...time tghhri y selalu kena...so kena hati2... bila ty kwn2 xde lak diorang selalu kena... agak2 lau aku pegang mentol leh nyala tak?... hehe..ttb tergiang2 lagu electric shock...electric shock..e...e..e...ee...kumpulan k-pop f(x) layan jgk
sekian..


Forget and forgive

"bila harapan tu awak dah kikis habis mungkin kita boleh share semua kembali"
"sy dah lihat wajah kedukaan itu sekali tp bukan utk sy tp kali ini wajah kedukaan itu utk sy"
Hakikatnya kita x boleh share kegembiraan itu utk kedua kali dan ianya sgt mustahil utk berlaku...ttb kenangan itu menerjah minda...


Teluk Batik...


Assalamualaikum...

Smlm hari ahad kami jalan2 p teluk batik..perak.. perjalanan dr rumah sejam setengah je.. mmg xde plan pun nak p sbnrnya...akak balik ttb ajak p sbb nak bwk imani mandi laut... bertolak pg pukul 8..tp pg2 pukul 4 aku dgr mak dah bangun...masak2...aku still lena + mamai...sedar terus duduk tp mata still pejam...imani pun dah bangun...y comelnya dia p depan aku kejut..."andak angun"... hehe..ssh betul nak celik mata pepagi apatah lagi dgn suasana y sejuk2...last2 bangun jgk...malu ngan dak kecik....hee..bangun lipat conforter pastu p berus gigi then amik kain y banyak x berlipat duduk atas tilam balik...ajak imani lipat kain...imani bukan nak tolong main2 ada la...suka dgr keletah dia...pot pet pot pet mulut non stop talking... layankan je la...
sampai teluk batik dlm pukul 10....diorang p mandi aku just duk tepi...tp kali ni air ni x berapa bersih...macam ada karat...mak ty kat orang y bwk bot tu..dia ckp kt tgh laut tu ada kilang besi...patutla air dia x berapa bersih...yang pasti aku x suka mandi laut...so just duduk dpn khemah menikmati angin laut y damai...layan feeling...syok apa...nasib xde buah kelapa gugur.... then dlm pukul 12 kami bertolak balik...alhamdulillah...spend time with family di hujung minggu...

Sebelum ni ade post ttg imani ni...tajuk Hannah Imani ...


 
Hannah imani


 

Rabu, 8 Januari 2014

Memori

Bismillah

Dlm diri kita mesti ada memori ataupun kenangan kan...baik y best ataupun x best dikenang... Terlalu banyak memori y tersimpan dlm otak kita... Tgk betapa hebatnya ciptaan Allah...otak y kecil mampu menampung berjuta2 maklumat bahkan lebih dr itu...seperti memory card... Namun ciptaan Allah itu lagi hebat kan... SubhanAllah... Drpd otak y kecil tersimpannya kenangan y kadangkala membuatkan kita tersenyum atau menangis... Dr pengalaman hidup bermacam2 maklumat kita kumpul...alangkah beruntungnya kita y diberi nikmat akal ini.. 

Sepanjang hidupku ini terlalu banyak kenangan indah y kadangkala buatku tersenyum dan mungkin bersedih...namun dr pglmn akan lahirnya kekuatan dan juga kematangan...Alhamdulillah...  walaupun mungkin kenangan y mungkin cuba kita lupakan kadang2 menerjah fikiran ttp pandang dr sudut positive... Allah ingin mengujiku, pasti ada hikmah..dan jika kenangan itu terlalu menggores hati tetaplah tersenyum... Allah kan ada....

Sharing is caring

Assalamualaikum

Hari ni sy nk share satu apps y bagus untuk korang...masing2 ada hp kan..canggih2 semuanya... Apps ni nmnya SOFTnet waktu solat.mmg bagus...selalu 10 minit nk masuk waktu dia akan reminds..then bila waktu dhuha akan ada doa dhuha... Lg satu apps ni akan kejutkan kita utk tahajud... so korang cepat2 la download... ^_^ 


  

 

Selasa, 7 Januari 2014

"Could It Be You"





Jodoh Berdua - Hafiz Hamidun



Jika cinta mampu untuk kulukiskan
Garisannya penuh dengan pengharapan

Sentiasa dalam doaku
Menyimpan rasa ingin bertemu
Insan yang masih rahsia
Dan teristimewa

Pencarianku kini telah berakhir
Detik bahagia kini telahpun hadir
Sungguh aku percaya
Ketentuan yang Esa
Jodoh berdua begitulah takdir

Yang terlihat kini hanya anugerah
Dan melafazkan janji yang terindah

Bersedialah menunggu di garis penghujung
InsyaAllah ke syurga
Bersatu kasih kita

Lagu: Azlan Abu Hassan (Warner Chappell Music (M) Sdn. Bhd.
Lirik: Hafiz Hamidun (Arteffects Sdn. Bhd.)

Rakaman & Adunan: Grooveworks Studio oleh Azlan Abu Hassan
Mastering: Leon Zervos, Studios 301, Sydney, Australia.
Edaran: Arteffects International & Warner Music Malaysia
 

Isnin, 6 Januari 2014

Menuntut ilmu

Alhamdulillah... Niat dr dulu lagi nk amik kelas kat masjid... Tahun ni Alhamdulillah tercapai jgk niat tu... InsyaAllah kelas akan mula mlm esok selasa mlm rabu start 8.30-10.30.. 2 kali seminggu.. Satu lagi jumaat mlm sabtu..kelas syariah... Niat nk tmbh ilmu...InsyaAllah... Doakan supaya x syahid d tgh jln..means dpt teruskan sampai abis... ^_^

Monkey love aka cinta monyet

Salamunalaik..
mesti korang biasa dgr kan cinta monyet...ala cinta budak2 sekolah...hehe.aku pun x terlepas dgn cinta monyet ni..cuma x ramai y tau cinta monyet aku ni bertahan sampai form 5.. (Kecik2 da ada pakwe..jgn ikut perangai ni)
Namanya...ah x payah tau..tp cik kiwi confirm tau..hehe..nak ckp pakwe bukan..bf pun bukan..skandal pun mcm x kena.. Hmm CM(cinta monyet) je la.. Ok citer bermula ms darjah 5 sekolah agama.. (aku bdk pandai dulu..sekolah agama lompat kelas..keb darjah 4..haha) dlm kelas tu meja bercantum 4.. Aku dgn bestfriend dr djh 1 ddk sama..dpn kami CM aku ngan CM bestfriend aku ni..start bila saling ejek mengejek...lm2 timbul sayang..(euwww).. Haha..
CM aku ni org berpengaruh la dlm sekolah..dan seorg ketua pengawas...bangga la konon kena gossip ngan mamat ni..x bole blah dpt surat dr dia ms djh 6.. Dah la kwn dia y paskan ikut tingkap..aku rs lau surat tu still ada..please muntah ijau plus ketawa guling2.. Haha..
Sampai sekolah men brp kali jumpa tapi sepatah haram x ckp pape..aku pemalu dia pun pemalu... Haha.. Abis SPM putus.. Dpt msj dr dia "get lost"... Kejam sungguh aku rs...hahaha..aku benci sbb xde explanation..
Tp2....tp lepas dkt 10 tahun, tb2 ko muncul balik... Betul2 menggamit kenangan... Dan y kelakarnya ko masih paham mcmmn sikap aku...
Aku single dan ko masih single....Ehem3.. Hahaha
K bye..

Rabu, 1 Januari 2014

Matahari, bulan dan imam...

Saya nak awak jd matahari saya..
Tp bila mlm..awak akan hilang..
Mcmmn sy nk ucap goodnight kt awak setiap mlm...

Maka sy nak awak jd bulan saya...
Tp bila pg awak pun hilang...
Mcmmn sy nk ucap good morning kat awak setiap pg...

Apa kata awak jd imam sy...
Subuh, Zuhur, Asar, Maghrib, dgn Isya' 
sentiasa ada untuk ucap syg sy pd awak...


*collapse... 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...