Selasa, 31 Disember 2013

Jadual puasa sunat 2014

*click gambar utk besarkan .. 
*sumber facebook 

Reunion secara tak sengaja...


Bismillah
29/12/2013 tarikh pertemuan kawan2 SPM batch 2004 SAMSED - secara tak sengaja di kenduri wardah... sgt seronok sbb dah lama x jumpa...masing2 dah ada kerjaya masing2....seronok bercerita sampai x sedar dekat 4 jam berada di situ...n tahniah utk pengantin baru warda &  iwan
 



Jumaat, 27 Disember 2013

Mungkinkah??


Firman Allah s.w.t :
"Setiap yang bernyawa pasti merasai mati dan sesungguhnya pahala kamu akan dibalas pada hari Kiamat."
( Surah Ali Imran ayat 185 ) 


Khamis, 26 Disember 2013

26 December 2013

 Bismillah..

ye..ye...nak bg tau hari ni birthday sy...Ucapan syukur Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas lagi hari ni..26 tahun dah Allah bg peluang hidup... dan masih di beri ruang untuk terus beribadat kepadaNya...berbakti kpd ibu tercinta...Umur makin meningkat seiring waktu yang pantas berjalan...Adakah amalan kita selama ini cukup utk kita bawa ke akhirat nnt...seiring dgn pertambahan usia adakah diri ini leka dgn dunia atau pantas mengejar syurga?
Cukupkah persediaan utk menempuh alam sana....seiring pertambahan usia makin anggkuh kah kita dgn pencipta? atau makin tundukkah kita pdNya.... sedarkah kita makin bertambahnya usia makin banyakkah amalan kita atau makin kurang?... kalamNya adakah sekadar dibaca tanpa di hayati....tanpa di ambil ikhtibar dr kisah didalamnya...
cukupkah bakti kita pada kedua ibu bapa? lahir kedunia tanpa mengenal apa2... lahir kedunia dgn kesakitan ibu tercinta...adakah kita pernah berterima kasih pada ibu y melahirkan kita....ye..sy lahir dalam sarung...means air ketuban x pecah..*tak tercapai akalmu*. sy lahir bulat dlm air dan hampir lemas....dah keluar br doktor pecahkan sarung tu...pengorbanan mak xkan sy lupa sampai bila2...sanggup bertarung nyawa demi anak tercinta...terima kasih mak lahirkan sy kat dunia...sayang mak sampai bila2...


Isnin, 23 Disember 2013

Tahniah ex-roomate


Entry kali ni nak ucap tahniahh…majlisnya semalam 22/12/2013...barakaALLAH to my ex-roomate Fatimah Azzahra’ n pasangan Muizzuddin… Semoga mahligai y dibina sentiasa disulami dgn kasih sayang..saling hormat menghormati…kekal hingga jannah…aminn…tergiang2 lagu maher zain-Barakallah….n terbayang2 cerita kita 4 tahun lepas…akhirnya jodoh hang dgn dia jg… I’m happy for you…

Acara membatalkan air sembahyang...malu2 disitu.. :)

Ambik berkat...mana tau lepas ni turn sy pulak.. :)


dgn kak ida yang dah lama x jumpa

awak....cantik..... :)

 psst...dia pun ada blog jg...Asrar Kehidupan

Jumaat, 20 Disember 2013

Rindu cintaku padamu - Nirwana band






Jarak yang memisahkan
Engkau dan aku
Terlukis sebuah rasa
Berbingkai rindu


Gelisah karnamu
Ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu


Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu


Berharap esok hari
Kita bersatu
Menembus dinding waktu
Menghalang rasaku


Gelisah karnamu
Ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu


Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu


Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana


Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu
Rindu cintaku padamu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...