Jumaat, 22 Jun 2012

konsert



Sbnrnya ada seseorg ajak sy g tgk konsert...tp konsert rock... Penyanyi dia sy langsung x kenal...jwpn sy tentu la x nk... Lgpun x kena langsung dgn jiwa...n mmg x lyan la konsert2 ni..dah nmnya konsert rock penyanyi mat salleh confirm la penonton bercampur lelaki dan perempuan...terkinja2 lg... Dgn hingar bingar...ya Allah, mcmmn lau malaikat mencabut nyawa time tu... Sia2 hidup ada agama tp x amal... Mintak dijauhkan... Bukan sy sombong tp awak nk ajak sy keluar x kena cara...tp awak x ptus asa ajak sy keluar dinner pulak... Huhu.. N sy mmg jujur trus ckp x boleh sbb ada kelas tusyen... Serius mmg btul...sy x tipu.. Tp sbnrnya mlm sy mmg x keluar...kecuali dgn abg...dgn lelaki lain x pnh..mlm mcm2 boleh jd...lgpun bg sy mlm adalah time tuk rehat...biarlah awak nk ckp sy apa,sombong ke..sy x kisah....sy syg Allah, rasul, ayah dan ibu juga...sy mahu jadi anak y solehah taat akan perintahNya....ya Allah jauhkanlah aku dr fitnah dunia...KAU jodohkanlah aku dgn org y beriman dan beramal solleh yang menyayangiMU lebih dr dia menyayangiku.....aminn 

Khamis, 21 Jun 2012

penghujung cintaku - Pasha ft Adelia



suka sgt lagu ni...tp pencarian sy belum berakhir...bestnya nanti lau ade org tujukan lagu ni tuk saya 
(mood berangan)...hehe

Sabtu, 16 Jun 2012

tak suka coklat~~




coklat...ergh sebut pun sy da rasa something kat tekak...yup sy mengaku sy x suka coklat...perempuan y x suka coklat...pelik kan...bagi sy x pelik la...hehe..ye kot..dan bila type kat encik google pasal x suka coklat y keluar sume pasal y suka coklat... Suka coklat tak? - iT's mY LifE.., Catatan Asmidar: Suka Coklat Tak ?
! MemOrY N Mel0dy !: Contest Aku Suka Makan Coklat!!   smpi ade contest suka mkn coklat..ade x contest sy x suka mkn coklat...hehe...
sy nk cri sape lg y seangkatan ngan sy y x suka coklat...tp xde pula.. klu org len bole terliur tgk coklat sy xde perasaan pon..hehe..rsnya la kan dulu bole je lagi mkn coklat nih...tp x la seteruk skrg...dulu org pelik tgk sy mkn coklat mesti x abes..mesti soletip balik simpan... cloud9 y kecik tu pun mengambil masa beberapa hari tuk abes... (erm cloud9 tu coklat ke?)...dulu penah dpt colat bar yang besar punya...tp sy x suka coklat, simpan dlm laci...last2 bg kat roomate...hehe..dr pada simpan x mkn baik bg org y mkn kan...sy simpan kertas pembalut dia cukupla..hehe...wat kenangan dia pnh bg coklat...tp x lm pun simpan..hehe..tp aiskrim nk coklat je...hahaha..akk tmpt keje ckp sy pelik..gula2 sy x mkn, kek pun x brape nk mkn, coklat pun x mkn..jeli pon sy x mkn...mcm kak ipar ckp lain la klu bg kat sy soto ke, mee kari ke..ha tu sy suka... n sy suka sgt mkn kacang...apa2 kacang la... 
coklat!! oh jauhkan diri dr sy!!

Rabu, 13 Jun 2012

sukarnya membuat pilihan.....




dlm kepala ade beberapa nm...tp...pilihan terakhir ditgn sy kan...bila kita terlalu memikirkannya jd serabut ... bukan keje main2...tp benda ni adalah pilihan hidup...dgn siapa sy akan menjalani kehidupan...adakah dia akan setia disisi sy hingga akhir hayat..adakah dia akan menyayangi sy seadanya...adakah dia akan dpt memimpin sy menuju redho illahi... kadang terlalu pikir jd menakutkan...takut menghadapi masa depan... adakah bahagia itu perlu dicari?..bahagia boleh dtg sendiri ke? ... sbnrnya takut....sy x nk bercinta lagi..biarlah bercinta lepas berkahwin.... di situ sedang menanti jawapan...di sana tdk tau apa2... di sini...selalu mencari peluang...dan di depan mata br cuba2 nk ngorat (dia y ckp)...betul ke kita kena cari org yg menyayangi diri kita dr kita menyayangi seseorg itu...di situ...orgnya sy kenal..dan satu kampung...di sana, sy x pnh kenal dan satu tmpt blaja...di sini...orgnya sgt rapat dan kwn sklh..tp di sini sy mmg rapat dngan dia dan xde pape perasaan selain seorg kawan baik... di situ pula kalau sy beri jwpn ok, keluarganya terus masuk meminang....Ya Allah bantulah sy......sy x nk menyesal mcm dulu... sy sgt suka kat dia, tp sy nafikan..dan akhirnya dia berkahwin..tb2 hati sgt pedih...


“You never realize how much you like someone until you watch them like someone else”

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...