Isnin, 23 Januari 2012

bila perempuan x suka jgn paksa


tau x bila seseorang perempuan tu x suka dgn lelaki tu mcm2 dah dia bagi hint..tp still lelaki tu x sedar..mcm la kalau perempuan tu suka tp segan nak ckp, hint dah bagi, tp still cm2 gak..aishh..hehe..ok ni listnya (ikut pengalaman )

1. Bile lelaki tu tepon, perempuan tu ckp kasar2 je, macam marah, suara tinggi je then cepat2 nak letak.. (tu maknanya dia mmg x nak layan kamu)

2. Birthday kamu mesti kamu yang tlg igtkan perempuan tuh, dia jgn harap nak igt..wish pun sbb fb yang igtkan.... (maknanya dia x hirau pasal kamu)

3. Kalau kamu telefon tb2 ada hal, kamu ckp akan call balik, si dia dgn cepat ckp xpayah , ada hal, nak tidur..(maknanya dia nak mengelak dgn kamu)

4. Bila kamu ajak dia keluar, ada je alasan dia, tgk cuaca la, sakit perut la, kucing nak beranak la..hehe (maknanya dia xnak jumpa kamu)

5. Bila birthday dia, kamu lah org terawal wish, tp dia xde telefon pun wlupun time tu kredit dia free..msj thanks pun xde.. just "tq" tu pun reply kat fb (erkk maknanya kamu x sedar2 ke)

6. Bila si dia putus dgn kekasihnya, kamu dgn bangga ckp "tula dulu sy suka kat awk, awk x suka kat saya" sepatutnya awk ckp "sy ada depan awk, awk x pnh nmpk saya, skrg sy masih menanti awk" kan sedap sikit.. ni makin menyakitkan hati..confirm2 dia langsung x pandang awk da..tup2 dia kawen ngan org lain..sapa suh ckp cm2..(maknanya dr dulu lg dia mmg x suka awk)

7. Kalau chat ngan dia mesti lambat je dia nak reply..punya ayat awk panjang berjela, tp dia reply "ok".. (maknanya paham2 sendiri la..)

8. Awak sanggup tunggu dia sampai bila2, tup2 kad jemputan dia dtg dulu.(maknanya dia xde jodoh dgn awk)

walau banyak cara awk guna nak pikat dia, tp kalau Allah dah tetapkan dia bukan jodoh awk, awk kena terima.. jgn memaksa nanti dia terpaksa, awk juga x bahagia...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...