Rabu, 31 Oktober 2012

Resign Lagi??



Bismillah...



What! Resign? Why? What ur reason?..We treat u like sisters in here...
let me think first...
but..but..but sir...i already make up my mind and submit my resignation letter.
24 hours ..cannot meh? ..no matter what i want to resign..titik..nokhtah.sambil
tekan2 meja CFO tu....
uish dlm hati degilnya aku....
"i have a meeting now, tomorrow you dtg kerja lagi.." hati da x kuat ni nak nangis pun ada...
please sir let me go...merayu2 dlm hati je time tu...then dia suh staff lain pujuk...

x pasal2 bilik CFO penuh..
Dlm 5 org pujuk aku suh stay..bermula la Q & A. "i think they've something you hide..right?"..
"Ada sape2 kacau you ke?" .."kita sudah biasa dgn you why you mau resign"..
"why nurul?""you ingat company ni mau runtuh meh?".
wahh ini sudah lebey..mcm kena soal siasat polis..
aku duduk menekur lantai ibarat pesalah y curi gula2 kedai 7-e...(jap ada kena mengena ke)..
5 orang tembak aku secara rambang..mana x cedera...

Ada soalan y mampu aku jawab..aku jawab sehabis mungkin..tp bila aku dah buat keputusan
pujuk mcm mn pun kptsn sudah di dlm genggaman... resignation letter aku letak balik..
no matter what..die to die.. (berani konon padahal takut gak)
sambil kesat2 mata (sbb da nangis) aku keluar.. reason aku resign biar cek sorg je y tau...
tp y pasti cek x mau da mai kerja sini lagi...

Sok pg aku muncul kat opis ni lagi...tapi...tapi...tapi..semua org aku x tegur...
oh dimanakah hilangnya nurul y dulu...y sentiasa tersenyum tu...
y ramah dgn semua orang...rasakan...
muka jgn cakapla...elok lagi lemon y masam tu dr muka aku nih...(time tu je la)
CFO dah janji hari ni discuss tp ttb dia ada meeting kat luar..
x bole jadi nih...da janji kena tepati...pape pun aku x leh tunggu sampai esok
saja na nak psiko...

Esoknya aku dah x muncul2 da kt opis tu until now...berani buat sbb belum confirm..
and 24 hours can resign..

huahua..sekian...











Sabtu, 7 Julai 2012

Luahan hati-mungkin

Biler hati mula memikirkan sesuatu...sesuatu y belum pasti...sesuatu y belum jd hak milik kita...
aku hy pasrah..namun tidak boleh menyerah sebelum mencuba..apa y aku sgt takuti skrg adakah dia akn menerima aku seadanya...mampu kah aku utk membahagiakannya...Perasaan takut itu menyelubungi...tolong yakinkan aku...adakah aku berharap pd dia...Ya Allah kau bantulah hati dlm membuat pilihan...andai dia jodohku kau satukanlah kami...hati berbicara dialah y ku cari tp akal menidakkan...mn satu yang patut ku dgr bicaranya..Adakah hati y kadangkala termakan oleh bisikan nafsu,atau akal y kadang2 tdk mampu membezakan y baik atau buruk...sy suka kt awk...ayat tu adakah dr hati atau dr kata2 y terbit di bibir...masa mengejar takut terlewat menyatakan... Kalau sudah terlepas tiada apa lg y bole kau capai...kau harus mengatasinya...  (itu pun lau awk bc blog sy) 

 P/s:ak pun x paham apa y aku tulis ni...

Jumaat, 22 Jun 2012

konsert



Sbnrnya ada seseorg ajak sy g tgk konsert...tp konsert rock... Penyanyi dia sy langsung x kenal...jwpn sy tentu la x nk... Lgpun x kena langsung dgn jiwa...n mmg x lyan la konsert2 ni..dah nmnya konsert rock penyanyi mat salleh confirm la penonton bercampur lelaki dan perempuan...terkinja2 lg... Dgn hingar bingar...ya Allah, mcmmn lau malaikat mencabut nyawa time tu... Sia2 hidup ada agama tp x amal... Mintak dijauhkan... Bukan sy sombong tp awak nk ajak sy keluar x kena cara...tp awak x ptus asa ajak sy keluar dinner pulak... Huhu.. N sy mmg jujur trus ckp x boleh sbb ada kelas tusyen... Serius mmg btul...sy x tipu.. Tp sbnrnya mlm sy mmg x keluar...kecuali dgn abg...dgn lelaki lain x pnh..mlm mcm2 boleh jd...lgpun bg sy mlm adalah time tuk rehat...biarlah awak nk ckp sy apa,sombong ke..sy x kisah....sy syg Allah, rasul, ayah dan ibu juga...sy mahu jadi anak y solehah taat akan perintahNya....ya Allah jauhkanlah aku dr fitnah dunia...KAU jodohkanlah aku dgn org y beriman dan beramal solleh yang menyayangiMU lebih dr dia menyayangiku.....aminn 

Khamis, 21 Jun 2012

penghujung cintaku - Pasha ft Adelia



suka sgt lagu ni...tp pencarian sy belum berakhir...bestnya nanti lau ade org tujukan lagu ni tuk saya 
(mood berangan)...hehe

Sabtu, 16 Jun 2012

tak suka coklat~~




coklat...ergh sebut pun sy da rasa something kat tekak...yup sy mengaku sy x suka coklat...perempuan y x suka coklat...pelik kan...bagi sy x pelik la...hehe..ye kot..dan bila type kat encik google pasal x suka coklat y keluar sume pasal y suka coklat... Suka coklat tak? - iT's mY LifE.., Catatan Asmidar: Suka Coklat Tak ?
! MemOrY N Mel0dy !: Contest Aku Suka Makan Coklat!!   smpi ade contest suka mkn coklat..ade x contest sy x suka mkn coklat...hehe...
sy nk cri sape lg y seangkatan ngan sy y x suka coklat...tp xde pula.. klu org len bole terliur tgk coklat sy xde perasaan pon..hehe..rsnya la kan dulu bole je lagi mkn coklat nih...tp x la seteruk skrg...dulu org pelik tgk sy mkn coklat mesti x abes..mesti soletip balik simpan... cloud9 y kecik tu pun mengambil masa beberapa hari tuk abes... (erm cloud9 tu coklat ke?)...dulu penah dpt colat bar yang besar punya...tp sy x suka coklat, simpan dlm laci...last2 bg kat roomate...hehe..dr pada simpan x mkn baik bg org y mkn kan...sy simpan kertas pembalut dia cukupla..hehe...wat kenangan dia pnh bg coklat...tp x lm pun simpan..hehe..tp aiskrim nk coklat je...hahaha..akk tmpt keje ckp sy pelik..gula2 sy x mkn, kek pun x brape nk mkn, coklat pun x mkn..jeli pon sy x mkn...mcm kak ipar ckp lain la klu bg kat sy soto ke, mee kari ke..ha tu sy suka... n sy suka sgt mkn kacang...apa2 kacang la... 
coklat!! oh jauhkan diri dr sy!!

Rabu, 13 Jun 2012

sukarnya membuat pilihan.....




dlm kepala ade beberapa nm...tp...pilihan terakhir ditgn sy kan...bila kita terlalu memikirkannya jd serabut ... bukan keje main2...tp benda ni adalah pilihan hidup...dgn siapa sy akan menjalani kehidupan...adakah dia akan setia disisi sy hingga akhir hayat..adakah dia akan menyayangi sy seadanya...adakah dia akan dpt memimpin sy menuju redho illahi... kadang terlalu pikir jd menakutkan...takut menghadapi masa depan... adakah bahagia itu perlu dicari?..bahagia boleh dtg sendiri ke? ... sbnrnya takut....sy x nk bercinta lagi..biarlah bercinta lepas berkahwin.... di situ sedang menanti jawapan...di sana tdk tau apa2... di sini...selalu mencari peluang...dan di depan mata br cuba2 nk ngorat (dia y ckp)...betul ke kita kena cari org yg menyayangi diri kita dr kita menyayangi seseorg itu...di situ...orgnya sy kenal..dan satu kampung...di sana, sy x pnh kenal dan satu tmpt blaja...di sini...orgnya sgt rapat dan kwn sklh..tp di sini sy mmg rapat dngan dia dan xde pape perasaan selain seorg kawan baik... di situ pula kalau sy beri jwpn ok, keluarganya terus masuk meminang....Ya Allah bantulah sy......sy x nk menyesal mcm dulu... sy sgt suka kat dia, tp sy nafikan..dan akhirnya dia berkahwin..tb2 hati sgt pedih...


“You never realize how much you like someone until you watch them like someone else”

Sabtu, 19 Mei 2012

pendiam



salam semua...dah lama sgt sy x update blog kan...hehe..mungkin sebuk dan xde masa..(alasan semata).. sbnrnya mungkin xde idea jg.. skrg ni sy dah pindah tmpt keje baru...mula2 mmg sgt mencabar, tapi bak kata pepatah alah bisa tegal biasa...hehe permulaan mmg cm2...
dan sifat sy tb2 menjadi seorg yang sgt pendiam...bertentangan dgn sifat sy dulu...adakah ini petanda baik atau petanda buruk....tp mmg berdiam lebih elok dr byk berkata2...jd petanda baik kan...dan sy st bersetuju dgn quote ni

SUKARNYA MEMILIH DIAM,

Bila diam... kita mungkin disangka bangkrup IDEA
Bila diam... kita mungkin dikatakan PENAKUT
Bila diam... kita mungkin disangka SOMBONG
Bila diam... kita mungkin dituduh melawan @ MEMBANGKANG
Bila diam... kita mungkin dikata tak tahu ISU @ tak ikut PERKEMBANGAN
Bila diam... kita dikira telah BERSETUJU
Bila diam... kita mungkin dicop BODOH
Bila diam... kita dianggap tak pandai berMASYARAKAT
Bila diam... kita disangka tak mahu TERLIBAT
Bila diam... kita dikatakan beRAHSIA
Walhal....... hakikatnya hanya kita sendiri yang tahu maksudnya...kan..kan.!

copy paste dr fb
AKU BENCI DEDAH AURAT DI LAMAN SOSIAL

sgt agree!!..hakikatnya sy sendiri je yang faham maksud pendiam ni...

Khamis, 19 April 2012

bye..bye..

hari ni merupakan hari terakhir aku bekerja di sini..Alhamdulillah dpt offer kerja baru...sedih?.....xde sgt pon...haha jahat...tapi aku amat berterima kasih kat company ni sbb byk mengajar aku dan aku x rugi apa2 sbb byk pengalaman yang aku kutip selama 2 tahun disini..aku masuk 19/april/2010 n aku resign 19/april/2012...cukup 2 tahun...tp dulu mmg ada niat cukup 2 tahun aku bekerja kat sini aku nak pindah..alhamdulillah doa aku dimakbulkan...dulu pun arwah abah ada tanya...sampai bila nak kerja kat situ?... sebenarnya bukan x ok kerja kat situ, ok cuma pengalaman yang ada kurang...pekerja pun cuma 6 org je cmpur karen..tolak bos tolak karen ada la 4 org je..ko tgk aku, aku tgk ko..lau technican keluar tinggal la aku berdua dgn accounts..tp lau accounts cuti aku kena backup semua sekali...penat sgt..kena berlari2 dari bilik bos-bilik sharon(accounts)-turun bwh stor...naik balik...telefon berbunyi lagi...hmmm bayangkan korang kena handle company sendiri...semua kerja korang kena buat...pengalaman paling manis...ade ke ye...time orang jepun dtg tu kot...sbb aku leh ckp bahasa jepun sikit2 hasil daripada minat yang mendalam dengan cerita jepun, anime dan manga (komik jepun)...hehe..ala berapa kerat je-cm ohayo gozaimas – hajimemaste – watshiwa namaiwa nurul des – tu je pun..tp diorg semua terkejut sampai bos tanya 'nurul you can speak japanese?..'
sbnrnya bukan x best langsung kerja sini...cuma takat tu je la....xde keje mmg seronok...ptg2 dah x de keje boleh lagi facebooking...boleh balik awal lagi...hehe..tp balik awal pon punch card aku jarang merah bila bab masuk office...sbb aku diberi amanah utk pegang kunci office...selalu dpt mkn free...diorang belanja...sbb pekerja sini semua makcik pakcik..so diorang anggap aku mcm anak depa je...dan semangatnya aku g keje hari2 sbb jiran yang baik hati dan suka menyakat...hehe company sebelah...lau org ty rindu ke keja lama...jwpn aku “x sgt,cuma rindu kat pokok yang aku jaga tu je kot....hahaha”

di hari2 terakhir....senyum meleret bkn sedih pun..hehe....



time dinner 2011

Jumaat, 30 Mac 2012

apa yang ku alami...

 
★ Saya masih boleh ketawa tapi HATI saya kosong..
★ Saya SEDIH tapi tidak boleh menangis..
★ Saya SUNYI tapi tidak boleh keluar daripada kesunyian walau ada orang di sisi..walaupun saya tahu ada ALLAH sentiasa dekat daripada urat nadi..
★ Saya tidak bersemangat walaupun cuba membakar KEKUATAN..
★ Saya diserang CINTA tapi tidak pergi walau cuba menyisih..
★ Saya didatangi RINDU yang berlebihan, tidak meminggir juga walau cuba merengkuhnya..
★ Saya seakan-akan JATUH di tempat gelap dan akhirnya saya MENULIS :

"Saya ada di dalam GELAP, jika saya ada di dalam gelap..adakah awak akan MENARIK saya?"

>>> Sahabat, selagi kita HIDUP di dunia..selagi masih memikul TANGGUNGJAWAB dan AMANAH TUhaN..selagi itulah menjadi KEWAJIPAN kita BERPESAN-PESAN dan saling mmbantu ke arah KEBAIKAN
copy from fb Farah Oren :)

Sabtu, 24 Mac 2012

Acu masuk hospital


Assalamualaikum...



Sgt sedih bila tgk acu sakit mcm ni...ade tonsil...dia xleh telan air...bibir dia pecah2..lidah sampai kale putih..tekak kering...ptg jumaat terus rushing balik kg sbb mak bgtau acu demam da tiga hari...esok pagi2 bwk acu p klinik..doktor nak inject tp dia keraskan badan...nak xnak doktor buat surat suruh antar hospital terus sbb mmg kena masuk air...sampai hospital aku tunggu kat luar...tp tb2 attendan hospital panggil aku suh masuk...sbb acu keraskan badan xnak kena cucuk amik darah...kata attendan dia nak kakak dia ada...Ya Allah mmg sgt susah nak pujuk acu...Aku sampai menangis pujuk dia bila 3 org attendan hospital pegang tgn dia nak amik darah...Mak duduk tepi je sbb tgk mak pun da letih...lastly dpt jgk amik darah dia lepas bergelut ngan adik...pastu acu kena warded...dia bebel2 ckp nak balik...nak balik...tp nak wat cmne terpaksa pujuk dia ckp elok2...

sbnrnya acu bole masuk special wad sbb dia ade kad oku..mcm mn ntah proses tu jd lmbt...sampai la acu keluar hospital dia duk wad biasa...dan sepanjang acu kena warded dia langsung x tinggal sembahyang...ni mmg aku tabik spring laju2 kat dia...dia istimewa dia sakit tp dia tau tanggungjawab dia walaupun bg pandangan kita solat dia mcm x sempurna..tp pandangan Allah tu yang penting...aku tgk sekeliling...mereka sempurna ada akal utk berfikir..tp solat x jaga...rs x malu ke tgk bdk y istimewa mcm dia pun tau tanggungjawab seorang muslin even tgh sakit...n acu tau cara solat org sakit mcm mana...ubat mmg dia xnak telan...terpaksa suruh nurse hancurkan ubat dulu......mak stay hospital sbb acu nak mak jgk...aku pg2 siap masak buat bekal tuk mak kemas rumah terus gerak p hospital...mlm pukul 10 br gerak balik...penat jgn ckp la...mmg penat...tp memikirkan mak lagi penat aku lupakan je penat aku y x seberapa tu...dgn tido dlm kereta..mkn x tentu.....aku belajar erti tanggungjawab..sedih bila acu ckp...acu nak abah...acu rindu abah...ms tu aku bukan sengaja nk keluar tp aku xnak acu tgk air mata aku...seboleh2nya aku kena kuat depan dia...kemudian hari selasa tghhri aku terpaksa balik shah alam..aku minta maaf dgn mak sbb terpaksa tinggalkan mak ngan acu...sbb ptg tu aku ade interview..aku bertolak p shah alam dgn berat hati...

Alhamdulillah pg khamis acu da boleh keluar... Kesian kat mak...sbb dlm tempoh 3 bulan ni mak non stop x rehat...Bulan 1 arwah abah exsiden...bln 2 kak awa bersalin...bulan 3 acu admitted hospital...harap bulan2 seterusnya baik2 saja...insyaAllah....


video
video ni aku rakam masa dia nak solat zuhur..
pastu mak suh jgn kacau dia..

Khamis, 22 Mac 2012

perpisahan terakhir

"Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil."


pagi ni aku terasa hatiku kosong..ingin sekali mendengar suara mu wahai abah...menatap wajah mu...terlalu sarat hati ini merindukan mu..semoga rohmu tenang disana..kami anak-anakmu akan selalu mendoakanmu...

pagi khamis 26-01-12..
pagi tu abah teringin nak makan cucur bawang..cakap ngan mak dan mak terus buat..ruginya aku tak bersarapan pagi tu dengan mak,abah..pastu masa aku sedang berkipas dekat katil acu..nmpk abah keluar bilik.. aku tanya, abah nak pergi mana?..abah jwb nak pegi kedai gunting rambut dengan acu..kemudian abah berlalu..aku hanya memandang kelibatnya pergi..kemudian tengahhari tu abah balik beli sayur terung, sedangkan sayur terung tempoh hari pun belum habis lagi...ku pujuk emak..xpe mak, nanti adah wat tumis je..kan favourite abah..pastu abah pegi memancing kat kolam ikan keli dia dengan acu, dengan mak..abah cakap kail ikan yang gemuk-gemuk je, yang ade telur..  bila dapat ikan terus abah siang kat situ..ada la dlm 5 ekor mak ngan acu pancing..kemudian mak masuk rumah, abah berdiri depan pintu..mak ckp ngan aku..tgk dah, muka abah kamu sebijik mcm muka arwah atuk kan..rupanya tanda tu da ada..tp x sedar.. pastu da siap masak aku ckp nak buat kuah apa mak..ada labu kan dalam peti ais..buat masak lemak labu la ye..da tengah masak abah cakap masuk kan la peria dlm tu, mesti sedap..mak ngan anis ckp pahitlah abah lau masuk peria dlm tu..aku just ckp xpe mak kita try..tp last2 x buat jgk..
ptg tu aku dpn laptop, abah tegur sbb asyik laptop je, cuba sapu2 rumah, sapu halaman, lau abah xde sape yang nak sapu..Ya Allah, lalainya aku waktu tu...tegar aku melihat abah yang menyapu bwh pokok rambutan..aku nak tolong tp da siap jd tolong bakarkan je..waktu magrib tu abah cepat2 siap katanya nak pergi surau.. rupanya itulah kali terakhir aku melihat dia..
jam dah pukul 9, selalunya abah dah balik dari surau, aku hidang tuk mkn mlm, aku ckp kat mak, xpela kita mkn dulu la mak..tgh mkn separuh kak ipar ketuk pintu, ckp ade org exciden..Ya Allah, br je isnin td ade kereta jatuh parit depan rumah. nasi yang aku jamah x sempat abes, terus bergegas pakai tudung keluar dgn mak, anis , acu... kejadian tu selang 1 rumah je...dr jauh aku tgk org ramai dan seseorang terbaring di atas jln..seluruh bdnnya ditutup dgn kain.....along menerpa kat mak.."sabar mak" ...Ya Allah, hanya Engkau saja yang tahu perasaan ku...Abah....kau pergi tinggalkan kami...air mata deras mengalir..tanpa menghiraukan keadaan sekeliling...Ya Allah abah..itu saja kata2 yang terbit dr bibir...

* maaf x dpt teruskan cerita

Jumaat, 16 Mac 2012

abah...


abah....
di hening ini...
masih terbayang bayanganmu...
senyumanmu...
renungan matamu...
setiap kata-katamu...
yang sentiasa mengiringi perjalanan hidupku...

walau bibirku menguntum senyum...
di tubir mata tetap mengalir jernih...
titis-titis yang sukar diseka...
terasa sepi tanpamu dalam hidupku...

pemergianmu sungguh tiba-tiba...
meragut kelapaanku yang diulit leka...
satu persatu kata-kata menerpa di minda...

oh abah..
di mana lagi boleh ku cari gantimu...
tidak ku lupa seusai solat..
ku sedekahkan fatihah buatmu...

ku tatap potret-potretmu...
ya Allah betapa aku merindui dia....
setiap malam ku berharap...
andai dikau hadir dlm mimpi-mimpiku...
ingin ku dakap dikau seeratnya...

walau aku berusaha memujuk hati ini...
air jernih itu ttp mengalir jua..
bukan aku tidak redha ya Allah...
tetapi kerna ku terlalu menyayangi dirinya..
sedangkan ku tahu hanya Kau lah y paling utama...

oh abah...
tenanglah kau di sana....
aku akan sentiasa mendoakan utk dirimu...
walau sehebat mana pun lelaki yang akan hadir dlm hidupku...
kedudukan abah dlm hatiku...
takkan siapa boleh merampasnya..


al-fatihah utk arwah abah
26 januari 2012

Sabtu, 18 Februari 2012

hannah imani


alhamdulillah tanggal 18hb februari lahir la puteri sulung kakak keduaku...tp caesarian..sian kakak...lama jgk kami tunggu..mak ngan abg ipar dr pagi..kami dtg ptg kul 3..akk selamat bersalin pukul 4lebih..pastu ms aku,mak,acu ngan adik tgk akk, dia terbaring xde bantal..peha dia menggeletar..katanya kesan ubat...kemudian baby masuk..Ya Allah kecilnya dia...2.4 kg..bayangkan..dan matanya terbuka..tangisannya sgt sayu...tambah bila neneknya berkata, x sempat arwah atuk nak tgk...tp mlm tu akk survive sendiri..mak xleh masuk dan suami sendiri pun xleh temankan istreri..bukan ke patut suami ada bg sokongan moral..aku agak terkilan kat situ dengan pengurusan hospital...kami hanya berserah pd Allah..esoknya bila kami melawat keadaan akk agak stress..yela cuba bayangkan...baby asyik nangis...dia xleh bergerak...xde sapa bantu...nurse pun kena panggil br dia dtg...sian sgt2...tp alhamdulillah akk kt hospital x lama....dan baby perempuan tu akk n abg ipar sepakat bg nama hannah imani binti mohd nazim... imani...semoga imani jd anak yang solehah ye...syg mucuk dr andak... 

Khamis, 16 Februari 2012

Acu

ni acu time kecik..brape taun lupe da

salam semua..kali ni nak cite pasal adik bongsu kami...nm dia Faris Imadi..28 september nt genap la umur dia 19 tahun.. tapi adik kami ni istimewa, x macam orang lain..
igt lagi time acu lahir..masa tu umur ak 6 tahun, ak berenti PASTI sbb jg adik umur 3 tahun.. acu lahir x cukup bulan, n dia demam kuning..ms mak nak bersalinkan acu abah ade kat sekolah, time tu abg br pas periksa PMR, pg sekolah panggil abah.mak sakit perut pg tu..abah sampai trus dukung mak masuk dlm van.. ak, abg ngan adik ikut sekali..time tu mak duk belakang, kami duk tgh, abang dpn, kami tgk je mak tgh tahan sakit..nak nangis pun ade time tu..tp lom sampai hospital g, tb2 acu da keluar..acu lahir dlm van,dlm perjalann nak ke hospital..ak igt lagi bdn acu ms tu biru sedikit ungu...sebab takut kami lari duk depan..sampai hospital, doktor ngan nurse terus masuk van, potong tali pusat n usung mak keluar...
dulu kecik masih x paham ape maksud sindrom down..tp bile tgk adik berbeza dgn bdk2 sebaya dia baru tau dia istimewa..terlalu istimewa..tp kami sekeluarga bersyukur, acu sihat dan sgt comel, putih..sbb syg sgt kat adik, aku selalu dukung bwk jln2..sedangkan pikir2 balik aku pun kecik lagi time tu..6 tau 7 tahun...
dari tahun ke tahun acu membesar dgn sihat...walaupun kata2 dia kami sekeluarga je yang paham, tp sebenarnya dia sgt bijak..bila dah besar ni dia basuh kain, sidai kain, lipat baju, buat air...benda2 yang simple sume dia boleh buat..then internet pun dia pandai..lagi satu dia hafal no telefon.. bile dia da ade hp, tiap hari tepon aku...huhu..kadang2 terganggu pulak...tp bile dia x telepon sunyi jgk... satu hari 5 kali...adehhhh... tapi pape pun sayang acu sgt2...

time konvo aku,  arwah abah, acu , mak n anak buah 

Isnin, 23 Januari 2012

bila perempuan x suka jgn paksa


tau x bila seseorang perempuan tu x suka dgn lelaki tu mcm2 dah dia bagi hint..tp still lelaki tu x sedar..mcm la kalau perempuan tu suka tp segan nak ckp, hint dah bagi, tp still cm2 gak..aishh..hehe..ok ni listnya (ikut pengalaman )

1. Bile lelaki tu tepon, perempuan tu ckp kasar2 je, macam marah, suara tinggi je then cepat2 nak letak.. (tu maknanya dia mmg x nak layan kamu)

2. Birthday kamu mesti kamu yang tlg igtkan perempuan tuh, dia jgn harap nak igt..wish pun sbb fb yang igtkan.... (maknanya dia x hirau pasal kamu)

3. Kalau kamu telefon tb2 ada hal, kamu ckp akan call balik, si dia dgn cepat ckp xpayah , ada hal, nak tidur..(maknanya dia nak mengelak dgn kamu)

4. Bila kamu ajak dia keluar, ada je alasan dia, tgk cuaca la, sakit perut la, kucing nak beranak la..hehe (maknanya dia xnak jumpa kamu)

5. Bila birthday dia, kamu lah org terawal wish, tp dia xde telefon pun wlupun time tu kredit dia free..msj thanks pun xde.. just "tq" tu pun reply kat fb (erkk maknanya kamu x sedar2 ke)

6. Bila si dia putus dgn kekasihnya, kamu dgn bangga ckp "tula dulu sy suka kat awk, awk x suka kat saya" sepatutnya awk ckp "sy ada depan awk, awk x pnh nmpk saya, skrg sy masih menanti awk" kan sedap sikit.. ni makin menyakitkan hati..confirm2 dia langsung x pandang awk da..tup2 dia kawen ngan org lain..sapa suh ckp cm2..(maknanya dr dulu lg dia mmg x suka awk)

7. Kalau chat ngan dia mesti lambat je dia nak reply..punya ayat awk panjang berjela, tp dia reply "ok".. (maknanya paham2 sendiri la..)

8. Awak sanggup tunggu dia sampai bila2, tup2 kad jemputan dia dtg dulu.(maknanya dia xde jodoh dgn awk)

walau banyak cara awk guna nak pikat dia, tp kalau Allah dah tetapkan dia bukan jodoh awk, awk kena terima.. jgn memaksa nanti dia terpaksa, awk juga x bahagia...

Isnin, 2 Januari 2012

duniawi~~~


roller blade pink...comey kan...

laptop lenovo gaya flora2..cntik kan~~~

ni dpt sebijik best..(Nikon D3000 pun sampai la ni x dpt) :(

wlupun masing2 minat android tp aku paling suke yang ni.. skang pakai hp cikai je

kepingin sgt nak benda2 nih..arghhh duniawi~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...