Rabu, 14 September 2011

kenangan time kecik2 dulu



td ms tgh pump chemical, sembang2 dgn pakcik..
kejadian ni berlaku waktu umur brape ntah, x ingat.. tp ms raya..pagi tu cuaca lembab2 sikit sbb mlm hujan..perigi blkg penuh la air..nak kata perigi x la jgk..sbb bkn dr tanah py..ntah tp panggil perigi la..y ni bole alih punya..aku men sorg2 kat situ..air sejuk, best la kan..aku igt time tu men buluh y dah dipotong kecik2, balance abah wat lemang..tb2 ak terperasaan "sesuatu" tengah pandang, aku toleh2 tgk "benda" tu pandang je..pe g aku pun lari la masuk rumah... masa tu adik beradik ak tgh sembang2...ak ckp la sambil termengah2 ckp..ade benda hitam kat belakang...pastu ktrg pg tgk kat tgkp dapur.."benda" tu ngah kuis2 tanah..bdn dia hitam...huhu...pastu abg2 aku ni tunjuk berani la, kejar dgn ape tu cam lembing, ala ntah aku pun x tau..."benda" tu lari lintang pukang, lintas jalan pergi seberang sana..hehe
korang tau pebenda tu..hehe..badan dia hitam,berbulu,hidung kedepan,ade taring..tu la babi hutan.. euwwwww

nota kaki: first time dlm hidup nmpk benda tu depan2..nasib dia x kejar aku..huhu

2 ulasan:

  1. oit, dasyat tol. cane benda tu leh muncul kt rumah ko.

    BalasPadam
  2. hehe dulu kan still cm hutan g..ms ak kcik2 dulu nih

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...