Khamis, 26 Mei 2011

ilham y dtg tb2..


aku pun x tau pe benda y aku tulis ni, puisi ke,sajak ke..ntah..hehe.. ok la ak anggap ni puisi..puisi ni dtg secara tb2 ms xde keje kat opis..ms tu plak ade selisih phm ngan si dia..then tekanan keje..maka terciptalah hasilnya ni..puisi ni da lm kt fb tp sj nk publish kat cni..

Bila hatiku tertanya2
Ku tuliskan quotation padamu
Tapi kau diam membisu ibarat outstanding payment
Hatiku mendesak..
Terus ku fakskan P/O untukmu..
Namun kau terus membuatku bingung..
Hatiku hancur berderai
Seperti recycled paper…
Y x digunakan lagi..
Requisition form ku dipandang sepi..
Kenapa ku di layan sebegini..
Sudah berapa kali ku stock check hati..
Tiada y kurang dlm delivery order..
Mungkin invoice ku terlalu tinggi untukmu..
Tapi payment voucher mu telah ku siapkan awal2..
Post dated cheque mu masih ku simpan rapi
Jgn sampai ku apply annual leave..
Ahh aku semakin bingung…
Aku inginkan memori lm di Photostat kembali..
Sm2 kita packing y keruh..
Filling y jernih..
Biarlah marah itu kita courier service..
Jgn biarkan menjadi debtor list...
aircond lah hati dan jgn kau biar off...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...