Khamis, 26 Mei 2011

ilham y dtg tb2..


aku pun x tau pe benda y aku tulis ni, puisi ke,sajak ke..ntah..hehe.. ok la ak anggap ni puisi..puisi ni dtg secara tb2 ms xde keje kat opis..ms tu plak ade selisih phm ngan si dia..then tekanan keje..maka terciptalah hasilnya ni..puisi ni da lm kt fb tp sj nk publish kat cni..

Bila hatiku tertanya2
Ku tuliskan quotation padamu
Tapi kau diam membisu ibarat outstanding payment
Hatiku mendesak..
Terus ku fakskan P/O untukmu..
Namun kau terus membuatku bingung..
Hatiku hancur berderai
Seperti recycled paper…
Y x digunakan lagi..
Requisition form ku dipandang sepi..
Kenapa ku di layan sebegini..
Sudah berapa kali ku stock check hati..
Tiada y kurang dlm delivery order..
Mungkin invoice ku terlalu tinggi untukmu..
Tapi payment voucher mu telah ku siapkan awal2..
Post dated cheque mu masih ku simpan rapi
Jgn sampai ku apply annual leave..
Ahh aku semakin bingung…
Aku inginkan memori lm di Photostat kembali..
Sm2 kita packing y keruh..
Filling y jernih..
Biarlah marah itu kita courier service..
Jgn biarkan menjadi debtor list...
aircond lah hati dan jgn kau biar off...

Sabtu, 21 Mei 2011

penat~~

ari khamis bersamaan 19hb 5 adik ku dtg cini..dia br abes program kat pulau pangkor..huhu bestnya dia dpt pengalamn cm2..sepanjang idup aku, aku x pnh pun g jjln..pe tah lg g pulau2 cm2..wlupun dulu belajar kat uum, xpnh pun kuar jjln xde keje..hehehe..langkawi pun x pnh jejak..pantai bm kg aku tu pnh la..tp pantai tu air laut kotor..
nak cite pasal penat ni sbb igt adik blik nek bas je, sbb sbtu abg keje..tb2 jumaat mlm abg tepon suh siap2 kite balik kg mlm ni..hehe..exited la ni nk blik kg..tb2 abg ckp pas subuh sok blik s.alam blik..tettttttttt..aduh..aku pun ikut sbb nak uruskan sesuatu..hehehe.. siap ugut lg tu lau sok pg lmbt bgun tggl, nek bas la kamu...huhu..set la jam kul 5..
bertolak pkul 9 sampai dkt kul 11 cm2..aku trus uruskan keje aku tu smpi kul 1 rsnya..wa pntnya..huhuhu..da ciap keje lupa blom solat g..pas solat trus tido..lenaaaaa..hehe..
so begerak pg pas subuh..terima kasih mak sbb tlg masakkan bihun mak y sedap tu sampai adah tambah 3 kali..hehehe..
smpi s.alam kul 8..mask umah brg2 depan tb..sakit pale dah..huhu..pastu g masuk bilik tido...hehehehe..bgun tido jgn ckp r kul bp..sdgkan bukan aku y bwk kete pun..pnt xde rehat dr sbtu minggu lepas.. sekian~~

Khamis, 19 Mei 2011

setelah sekian lama menyepi..

assalamualaikum pembuka bicara.. ya Allah lm sungguh x update blog ni..sampai terlupa nm blog sendiri..hehe..sbbnya sekarang da sebuk dengan keje..lg pun xde ms nk update..hehe..skang nak rajin2 kan diri mengupdate blog ni..citer rindu terhenti pun terhenti takat tu je....lg pun aku wat blog ni tuk syok sendiri..suke2..

sepanjang aku menyepikan diri byk perkara yg berlaku dlm hidup aku..jumpa ramai org..kehidupan yang semakin mencabar..dikelilingi org yg lebih berpengalamn..membuatkan aku bertambah matang dlm membuat keputusan..berfikir dahulu sebelum berkata2..

sedar x sedar da setahun aku habis belajar..masing2 da bawak diri..aseh keje kat sg bakap..hud kat kl je, aida kat subang, N keje kat sabah, umairah kat kuantan, atiq kat pahang jgk kot..atiq x dgr citer..tp 2 org kawan ku sudah bertunang..hud and atiq..tahniah..hehehe..rindu sgt kat korg...ex-roomate ku imah sudah jd cikgu kat cheras..masing2 tgh bina kerjaya..Alhamdulillah...

lagu ni khas tuk kwn2 ku..sbb bersama korg merupakan saat terindah dlm hidup..hehe

 

                                       

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...