Ahad, 25 September 2011

rugi


salam semua...
asal tb2 me wat title rugi kan...
first - rugi x bwk camera
second - x beli bunga sedangkan da kat kedai  bunga...

alkisahnya cmni..mlm semalam (sabtu mlm ahad) abg ajak jln2..dia drive sampai port klang..me pun terty2 gak nak g mn..lastly ktrg pun sampai la kat satu tmpt ni..abg ckp dulu nm tempat ni tanjung gila (sbb ape nm tg gila me pun x tau), tp skang da tukar jd tanjung harapan..ruginya plak x bwk kamera..ade kapal besar kat situ..ala cam kapal kat melaka tu..x leh la nak share ngan kowrang semua..ktrg ni plak x tau ade sambutan 100tahun ape ntah kat situ..ade la artis wat konsert .yang aku nmpk ade isma AF ngan AR Badul kot..ktrg tgk dr jauh je..em best la jgk
esoknya ktrg g umah terbuka (ade ag--syawal sebulan kan)..kat subang bestari..alamaknya cntiknya umah..rugi ag x bwk kamera..waaaa..pastu balik abg singgah kat kedai jual bunga..ala yang kat tepi2 jln cm kt sg buloh...perghhh bukan nak ckp ape la..tmpt tu mmg cntik..dgn bunga yg tgh mekar..rambang mata...me ade la tgkp gmbr ckit2 gn henpon me yg x sharp tu..huhu..nyesal la x bwk kamera...da dlm kereta br teringat---ala np x beli satu pun bunga kat situ....adehhh

Khamis, 15 September 2011

picture & editing

gmbr mule2 capture after buy new camera

my friends

my niece



saya sgt suke tgkp gmbr tp xde sape nk tlg tgkp gmbr sy...huhu :'(
and sy suke sgt tgkp gmbr awan..anak buah n gambar bunga.. <3
sekian~~

Park Bom Don’t Cry




Park Bom Don’t Cry - English Translation

LOVE seems to change so easily,
In place of our own greed, a painful scar is left,
Gotta let you go
And please don’t cry

I guess I was not really the person for you
I couldn’t hold back my stupid heart
Which pained you
And please don’t cry

Refrain:
Here is the end for the both of us,
And until the world would allow our love then,

Chorus:
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again

Verse Two:
Everyday, we are blinded by our anger,
What we were fighting about every minute,
I cried every night,
Baby I cried

All the long nights
I stayed up late crying,
I spent them all alone
Baby I cried

Refrain:
Here is the end for the both of us,
And until the world would allow our love then,

Chorus:
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again

Bridge:

Sometimes, when tears come to me,
I remember our beautiful memories
I hope that you won’t be hurt more,
And please don’t cry

Chorus:
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again




really like this song...her voice very nice..the lyric like my story..

Rabu, 14 September 2011

kenangan time kecik2 dulu



td ms tgh pump chemical, sembang2 dgn pakcik..
kejadian ni berlaku waktu umur brape ntah, x ingat.. tp ms raya..pagi tu cuaca lembab2 sikit sbb mlm hujan..perigi blkg penuh la air..nak kata perigi x la jgk..sbb bkn dr tanah py..ntah tp panggil perigi la..y ni bole alih punya..aku men sorg2 kat situ..air sejuk, best la kan..aku igt time tu men buluh y dah dipotong kecik2, balance abah wat lemang..tb2 ak terperasaan "sesuatu" tengah pandang, aku toleh2 tgk "benda" tu pandang je..pe g aku pun lari la masuk rumah... masa tu adik beradik ak tgh sembang2...ak ckp la sambil termengah2 ckp..ade benda hitam kat belakang...pastu ktrg pg tgk kat tgkp dapur.."benda" tu ngah kuis2 tanah..bdn dia hitam...huhu...pastu abg2 aku ni tunjuk berani la, kejar dgn ape tu cam lembing, ala ntah aku pun x tau..."benda" tu lari lintang pukang, lintas jalan pergi seberang sana..hehe
korang tau pebenda tu..hehe..badan dia hitam,berbulu,hidung kedepan,ade taring..tu la babi hutan.. euwwwww

nota kaki: first time dlm hidup nmpk benda tu depan2..nasib dia x kejar aku..huhu

Khamis, 26 Mei 2011

ilham y dtg tb2..


aku pun x tau pe benda y aku tulis ni, puisi ke,sajak ke..ntah..hehe.. ok la ak anggap ni puisi..puisi ni dtg secara tb2 ms xde keje kat opis..ms tu plak ade selisih phm ngan si dia..then tekanan keje..maka terciptalah hasilnya ni..puisi ni da lm kt fb tp sj nk publish kat cni..

Bila hatiku tertanya2
Ku tuliskan quotation padamu
Tapi kau diam membisu ibarat outstanding payment
Hatiku mendesak..
Terus ku fakskan P/O untukmu..
Namun kau terus membuatku bingung..
Hatiku hancur berderai
Seperti recycled paper…
Y x digunakan lagi..
Requisition form ku dipandang sepi..
Kenapa ku di layan sebegini..
Sudah berapa kali ku stock check hati..
Tiada y kurang dlm delivery order..
Mungkin invoice ku terlalu tinggi untukmu..
Tapi payment voucher mu telah ku siapkan awal2..
Post dated cheque mu masih ku simpan rapi
Jgn sampai ku apply annual leave..
Ahh aku semakin bingung…
Aku inginkan memori lm di Photostat kembali..
Sm2 kita packing y keruh..
Filling y jernih..
Biarlah marah itu kita courier service..
Jgn biarkan menjadi debtor list...
aircond lah hati dan jgn kau biar off...

Sabtu, 21 Mei 2011

penat~~

ari khamis bersamaan 19hb 5 adik ku dtg cini..dia br abes program kat pulau pangkor..huhu bestnya dia dpt pengalamn cm2..sepanjang idup aku, aku x pnh pun g jjln..pe tah lg g pulau2 cm2..wlupun dulu belajar kat uum, xpnh pun kuar jjln xde keje..hehehe..langkawi pun x pnh jejak..pantai bm kg aku tu pnh la..tp pantai tu air laut kotor..
nak cite pasal penat ni sbb igt adik blik nek bas je, sbb sbtu abg keje..tb2 jumaat mlm abg tepon suh siap2 kite balik kg mlm ni..hehe..exited la ni nk blik kg..tb2 abg ckp pas subuh sok blik s.alam blik..tettttttttt..aduh..aku pun ikut sbb nak uruskan sesuatu..hehehe.. siap ugut lg tu lau sok pg lmbt bgun tggl, nek bas la kamu...huhu..set la jam kul 5..
bertolak pkul 9 sampai dkt kul 11 cm2..aku trus uruskan keje aku tu smpi kul 1 rsnya..wa pntnya..huhuhu..da ciap keje lupa blom solat g..pas solat trus tido..lenaaaaa..hehe..
so begerak pg pas subuh..terima kasih mak sbb tlg masakkan bihun mak y sedap tu sampai adah tambah 3 kali..hehehe..
smpi s.alam kul 8..mask umah brg2 depan tb..sakit pale dah..huhu..pastu g masuk bilik tido...hehehehe..bgun tido jgn ckp r kul bp..sdgkan bukan aku y bwk kete pun..pnt xde rehat dr sbtu minggu lepas.. sekian~~

Khamis, 19 Mei 2011

setelah sekian lama menyepi..

assalamualaikum pembuka bicara.. ya Allah lm sungguh x update blog ni..sampai terlupa nm blog sendiri..hehe..sbbnya sekarang da sebuk dengan keje..lg pun xde ms nk update..hehe..skang nak rajin2 kan diri mengupdate blog ni..citer rindu terhenti pun terhenti takat tu je....lg pun aku wat blog ni tuk syok sendiri..suke2..

sepanjang aku menyepikan diri byk perkara yg berlaku dlm hidup aku..jumpa ramai org..kehidupan yang semakin mencabar..dikelilingi org yg lebih berpengalamn..membuatkan aku bertambah matang dlm membuat keputusan..berfikir dahulu sebelum berkata2..

sedar x sedar da setahun aku habis belajar..masing2 da bawak diri..aseh keje kat sg bakap..hud kat kl je, aida kat subang, N keje kat sabah, umairah kat kuantan, atiq kat pahang jgk kot..atiq x dgr citer..tp 2 org kawan ku sudah bertunang..hud and atiq..tahniah..hehehe..rindu sgt kat korg...ex-roomate ku imah sudah jd cikgu kat cheras..masing2 tgh bina kerjaya..Alhamdulillah...

lagu ni khas tuk kwn2 ku..sbb bersama korg merupakan saat terindah dlm hidup..hehe

 

                                       

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...